ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


Çok sevgili "insan!"

Sevgili okuyucu (kimden etkilendiğimi tahmin etmişsinizdir tabii ki Lady Whistledown)

Ne gündem be! Sürekli olan bitenle olacak olan ile ilgili bir sürü yorum, yazı, görüş... Her bir TV programında sayısız bilim insanı, gazeteci, aydın insanlar konuşup duruyorlar; kimi komplo teorici, kimi tahmin, kimi öngörü, kimi bilgiye dayalı... Resmen baştan ayağı bir bataklıkta gibi hissettiriyor bana. Uyandığımda Instagram'a bakmam gerekiyor, yeni kuşak takipçisi olarak ama ben gözümü açtığımda acaba kötü bir şey oldu mu sorusu ile direkt eski ismiyle Twitter'a koşuyorum birçok insan gibi.(ben yeni ismine asla alışamadım).

Sabahtan akşama dinle, dinle, dinle; her sorumlu vatandaş gibi elbette duyarlı olup dünyadaki olanı biteni takip ediyorum. Ama sormadan da edemiyorum işte, yahu ne oluyor... Neden oluyor... Niçin oluyor... Ve sonu ne...

Bu Allah'ın belası bitmeyen insanlıktaki öfke ve kötülük nasıl düzeltilecek ki? Adına savaş diyemeyeceğimiz kadar kötü bir katliam yapılıyor; onu durdurmak bir yana, zehirli bir sarmaşık gibi tüm dünyayı saran bir kötülükle karşı karşıyayız... Bundan sonra ne olacak sorusu yerinde ama karşılığı yok. Peki, kim söyleyebilir artık ne olacağını? Tahminleri geçin abi... Dünyada ne olacak ki, hani dünya daha yaşanır bir yer olacaktı? Dünya zaten yaşanabilirdi ama şimdi geldiği durum... Havası, suyu, doğası her şeyi ile mahvettik; bir de insanlığı yok ettik. Umut mu? Asla kaybetmeyelim, tamam ama gerçekçi de olalım. Tarihte zulümler bir şekilde son bulmuş ve bugünlere gelmiş ama tarihsel bilgi aktarımı dışında tarihsel bir ruh aktarımı da söz konusu... Bunca acıyla dolan ruhların geleceğe aktarımını düşünseniz ya. Öyle bir dönemdeyiz ki, daha iyisi için söyleyecek sözümüz yok ama daha kötüsü için söylenecek tahmin edebilecek birçok şey var... Allah kimseyi vatansız bırakmasın; duasını yaşayarak anlayacağımızı nereden bilebilirdik ki.

Peki, bu kadar olan biten herkesin gözü önünde olurken bu ekranlarda insanların hayatlarına devam etmeleri için normalleşmeye ihtiyacı var saçmalığı da ne? Neyin normali bu? Gündüz evde olduğumda bir programa denk geldim, Allah'ım sen affet, bu neyin normali? Normal bir hayatın içinde bile normal olmayacak kadar kötü ve sıradışı bir TV programı... Allah akıl fikir versin... Psikolojimiz dağılsın, biraz olsun iyi hissedelim diye izlettikleri şeyler ne aileye ne bireysel ilişkilere ne çocuklara hiçbir faydası yok; hatta dibinde dibi berbat bir program... İzleyenlerin sadece ahlakını bozmaktan, yalan bir dünya yaşatmaktan başka bir şey değil... Allah aşkına, biraz sorumluluk, biraz değerler, biraz insan olma gerekliliği...

Bir tarafta zalimce zulümler ile yeni bir dünya düzeni için yapılan onca kötülük, bu tarafta ise en çok birlik beraberliğimizi, inancımızı, ailemizi, ahlak ve değerlerimizi sarılıp korumak zorunda olduğumuz halde bunları yakıp yıkmak için uğraşan birkaç kesim... Toplumsal sorumluluk her zaman önemliydi ama artık bireysel sorumluluklarımız da çok çok önemli... Bu hayata bir fidan da siz dikeceksiniz, bunu gerçek fidanla da yapın ama bir duruşla, bir görüşle, zamanı geldiğinde vazgeçişle (yaptığınız programlar, para, şöhret) yapın.

Savaşların bile farklı olduğu bir dönemdeyiz Unutmayın!!!


Yazarın diğer yazıları