ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


SEVGİLİ KENAN ABİ (IŞIK)

Henüz medya sektörüne ilk adımlarımı attığım yıllardı. 20'li yaşlarımdaydım Kenan Abiyle ilk tanıştığımda. Üzerinde siyah takım elbisesi, boynunda henüz bağlamadığı kravatıyla kuliste yayın öncesi sohbet ediyorlardı. İlk iş günümdü, çok heyecanlı ve gergindim. Karşımda tüm heybetiyle insana ilk başta korku veren duruşu ve sesiyle olanı biteni algılamaya çalışıyordum. İlk iş günüm olması sebebiyle son derece resmi kıyafetlerimle kuliste kenarda duruyordum ki bir anda Kenan abi beni göstererek "bu kız yarışsın" dedi. Henüz tanışmamıştık bile. O zaman görevde olan müdür "yeni iş arkadaşımız olmaz Kenan Bey" dedi. Kenan abi belli belirsiz bir gülümseme ile "kov o zaman daha başlamamış" dediğinde kafamdan aşağıya kaynar su dökülmüştü adeta. Kalbimin sesini kulaklarımda duyuyordum. Bir anda konu tamamen kesilmişti ve ben ne oldu ne bitti anlamadım. Kovulmuş muydum? Yarışacak mıydım?

Eli cebinde dik duruşu ve ağır adımlarıyla stüdyoya girdiğinde kopan alkış büyüleyiciydi. O kadar saygılı ve sevgi doluydu ki seyircisine ''işte gerçek bir sanatçı'' diye bende kaptırmıştım alkışlamaya.

Günler geçtikçe daha iyi tanıdım Kenan Abiyi. İşinde çok titiz, düzenli prensipleri olan biriydi. Çalışma arkadaşlarına son derece sevgi doluydu. Sayesinde potansiyelimi fark etmiştim. Size ne yapılıp yapılmaması gerektiğini söylemez, ama siz yapmanız gerekeni bir şekilde bilirdiniz.

''Bizim kızlar''

Programa ve ekibe iyice alışmıştım. Çekim öncesi odasına sadece simit ve kaşar peynir isterdi. Yayından biraz önce gelir, yarışmacılar ve konukların bilgisini alırdı. Ekipçilik ruhunu sayesinde öğrenmiştik. Ekip onun için çok önemliydi. Bir gün ekipten bir arkadaş, sanatçının kaprisi ile karşılaşmıştı. Kenan abi hemen çekimi iptal edin demişti. Mesela bu beni son derece etkilemişti. Haksızlık ve saygısızlık ince çizgisiydi. Ben ve Ezgi (kulakları çınlasın) ikimize bizim kızlar diye seslenirdi. Çekim arası sesini kulisten duyardık. Hatta bir keresinde program ödül alacaktı, ödülü vermek için bizim kızlar nerede diye yayını kesip ödülü bizim vermemizi istemişti. Ödülü ben takdim etmiştim kendisine, bu unutamadığım bir anı olarak kaldı kalbimde ve hafızamda. Sadece bana davranışından bahsetmiyorum, herkese çok ince ve kibar davranırdı Kenan abi. Eminim ki bana olduğu gibi birçok insana da iş ve hayata dair katkısı çok olmuştur. Bu sektörün ya da bu sektörle kısıtlama yayım diğer sektörleri de dahil ederek söylemeliyim ki hayatınızda karşınıza çıkabilecek sayılı insanlardan birisiydi. Bugün ben de çalıştığım işlerde, ekip olmanın önemini onun öğrettiği şekilde uygulamaya çalışıyorum. Birlik ve beraberliğin işten daha önemli olduğunu ve başarının da bu şekilde geldiğini unutmuyor, ona göre yolculuklarımı gerçekleştirmeye özen gösteriyorum. İyi tanımışım, iyi ki bana yol gösteren olmuşsunuz. Bana kattığınız her şey için sonsuz teşekkürler. İsmin gibi yolumuza ışık oldun, seni hiç unutmayacağım Kenan abi.


Yazarın diğer yazıları