ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


Meclis mesaiye başlıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi , milli egemenliğin en önemli simgelerinden biridir. İlk olarak 23 Nisan 1920'de Ankara'da açılan TBMM, Kurtuluş Savaşı'nın en kritik döneminde milletin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin merkezi olmuştur. Bu tarih, millet iradesinin devlete yön verdiği bir dönemin başlangıcıdır ve o günden itibaren Türkiye'de demokrasinin en önemli kurumu haline gelmiştir.

1920'den bu yana Meclis, farklı dönemlerden geçmiştir. Tek parti döneminden çok partili hayata, askeri müdahalelere rağmen, TBMM hep milletin iradesini yansıtan bir yapı olmuştur. 1982 Anayasası sonrası güçlendirilmiş yasama yetkisiyle Türkiye'nin en üst karar alma organı olarak görevini sürdürmektedir.

2024 yılına geldiğimizde TBMM, 1 Ekim itibarıyla yeni yasama yılına başlayacak. Meclisin yasama yılı açılışları, her yıl olduğu gibi, ülkemizin geleceği için büyük bir önem taşır. Yarın başlayacak olan bu yeni yasama yılı, gerek siyasi gerekse sosyal pek çok konunun masaya yatırılacağı, önemli kararların alınacağı bir süreç olacak.

Bu yeni yasama yılının ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Meclisimizin, ülkemizi daha ileriye taşıyacak, milletimizin refahını arttıracak kanunlar ve kararlar almasını diliyorum. Demokratik değerlerimizi güçlendiren, toplumsal birliği pekiştiren ve milli çıkarlarımızı gözeten bir yasama yılı olması hepimizin ortak dileği.

Özellikle dünya genelinde yaşanan ekonomik ve siyasi belirsizlikler göz önüne alındığında, Meclisimize büyük görevler düşüyor. Milletimizin güçlü iradesiyle bu zorlukların üstesinden gelineceğine olan inancım tamdır. Tüm milletvekillerimize yeni yasama yılında başarılar diliyor, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Bu yasama yılının başlangıcı vesilesiyle, vatanımızın birliği ve bütünlüğü için canla başla çalışan herkese teşekkür ediyor ve Meclisin, milletimizin beklentilerini karşılayacak adımlar atmasını ümit ediyor ve ekliyorum "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir."


Yazarın diğer yazıları