ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Bakan Şimşek'ten Washington'da kritik temas: Kısıtlamaların kaldırılması ve işbirliği vurgusu

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Bakan Şimşek'ten Washington'da kritik temas: Kısıtlamaların kaldırılması ve işbirliği vurgusu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ABD Hazine Bakanı Bessent, Washington'daki görüşmelerinde savunma sanayi başta olmak üzere enerji, ulaştırma ve ticaret alanlarında işbirliği vurgusu yaptı; mevcut kısıtlamaların kaldırılmasının önemi öne çıktı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, G20, IMF ve Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında bulunduğu Washington'da ABD Hazine Bakanı Scott Bessent ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeye Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan da katıldı.

YAPICI BİR GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, görüşmenin yapıcı bir atmosferde gerçekleştiği belirtilerek, iki ülke arasındaki ekonomik ve stratejik ilişkilerin çok boyutlu olarak geliştirilmesine yönelik önemli başlıkların ele alındığı ifade edildi.

KISITLAMALARIN KALDIRILMASI VURGULANDI

Görüşmede, özellikle savunma sanayii alanındaki mevcut kısıtlamaların kaldırılmasının önemine dikkat çekildi. Açıklamada, "Tarafımızca yatırım ve ticaret, ulaştırma ve enerji alanlarındaki işbirliği fırsatlarına değinilmiş, savunma sanayii alanında işbirliğinin geliştirilmesini teminen mevcut kısıtlamaların kaldırılmasının önemi vurgulanmıştır" ifadeleri yer aldı.

Bakan Şimşek'in, Türkiye'de yürütülen ekonomik istikrar programı hakkında da ABD'li muhatabına bilgi verdiği belirtildi. Ayrıca, görüşmede bölgesel barış ve istikrar için Türkiye ve ABD tarafından atılabilecek ortak adımlar da ele alındı.

Bu kapsamda, Türkiye'nin Suriye'ye karşı uygulanan yaptırımların kaldırılmasına yönelik beklentisi dile getirilirken, Ukrayna'daki savaşın sona ermesi ve kalıcı bir barışın tesisi için Türkiye'nin katkı sağlayabileceği ifade edildi.


Etiketler:
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hazine Bakanı ABD İşbirliği