ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


Katil- Katliam-Terörist

Katil derken Netanyahu'dan, katliam derken Filistin'de, Gazze'de, Refah'ta yıllardır yaşanan ve son aylarda daha da pervasızlaşan saldırılardan, terörist derken de İsrail'den bahsediyorum.

Adını koyarak konuşalım.

Netanyahu katildir.

Filistin'deki katliamdır, soykırımdır.

İsrail terörist organizasyondur.

Ben ise acizim.

Dünyanın geri kalanı nedir bilemiyorum.

İsrail'in neden ve nasıl durdurulamadığını bilmiyorum. Bunun bir açıklaması olamaz. Dehşetin boyutunu, dayanılmaz ve kabul edilemez biçimini gördükçe, "Mutlaka sona gelindi. Artık bütün dünya isyan edecek ve bu isyan bir hareket dönüşecek, dönüşmeli" diyorum, olmuyor. Norveç, İrlanda ve İspanya'dan gelen haberler bir ümit veriyor, yine olmuyor.

Saldırılar kesintisiz. Ama arada saldırı gündemi bir adım gerileyip, açlık ve kıtlık öne çıkıyor. Sonra yine bir gece yarısı Refah'ta çadırlar yakılıyor. Birkaç gün önce annesinin karnında öldürülen bebeğin haberi, daha beteri olamaz dedirttikten sonra, babasının başsız bedenini havaya kaldırdığı bir başka çocuk bedeni, cansız ve koparılmış bir çocuk bedeni geliyor önümüze.

Sosyal medya bazı görüntülere sansür uyguluyor. "Kötü ve rahatsız edici" görseller Filistinlilerin dışındaki bütün dünyada insanların psikolojisini bozmasın diye.

Ne kadar iyi değil mi? Allah korusun, ya uykumuz kaçarsa?


Yazarın diğer yazıları