ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


ÇOK ACİL!

Acil toplantı yapmamız lazım.

Yıllık giderimizle, senelik gelemeyenimiz arasındaki uçurumu en azından yarık seviyesine indirmek için acil, çok acil toplanmalı, verileri değerlendirmeli, gerçek dışı hedefler ile neticeye varılamayacak yeni bir toplantı yapıncaya kadar kendimizi acilen alınacak yeni kararlarla oyalamamız lazım. Çok acil!

Acil hafta sonu planı yapmamız lazım. Hafta içi acayip hızlı çalıştık yorulduk. Kaynayan beynimizin bir kısmı buharlaştı. (Kim bilir belki kafatasına sığmadığından sorun çıkarıyordu, şimdi mekânı ferahlayınca, azıcık küçülünce, gelecek haftaları daha rahat geçirir) Şimdi 'rahatlamak' için 'acil' bir plan yapalım. İsmet Özel'İn şiirinden ilhamla doğalından değil, tanzim edilmişinden, üretilmişinden bir alan bulalım, gidelim; yeşile kanmayalım, atraksiyonlara girelim, 32 kısım tekmili birden 'etkinlik'e katılalım, 'kaliteli zaman' geçirelim. Görelim ve daha mühimi görünelim. Herkes bilsin 'ânı' yaşadığımızı sıtorilerimizden. Biz ânımızı âlemle paylaşacak kadar da cömert insanız çünkü. Ama zaman da dar malum, acil acil gidelim, acil dönelim.

Acilen gündeme bakmamız lazım. İletişim ve etkileşimi kestiğimiz on beş dakikada kim bilir nasıl döndü dünya. Hemen bakıp, bir şeyler demek lazım. Vizontele'de "Olaylara karışma" repliğini söyleyen Rahmetli Nejat Uygur 70'li yıllardan bir dedeyi oynuyordu orada. Şimdi olsa "Bilip bilmemek değil mesele, sen her olaya karış, ille konuş, acilen, vakit kaybetmeden" derdi belki de.

Acilen birini bulalım. 'Date'e çıkalım. Parası pulu, tipi, pozu, havası yerindeyse devam. Acil olarak bulmamız gerektiğinden ancak bu yüzeyi görmeye fırsatımız var çünkü. İzan, merhamet, şefkat fark edilmek için zaman ister. Bizim işimiz acil. Daha, laf atmalı, dişlek pozlarımızı paylaşacağız, göstermemiz lazım; acil!

Acil olarak üzerinde deneysel çalışacağımız çocuklarımız olmalı. Testlerle yorup yorulacağımız... Ve yetinmeyip, "Ya tamam, şimdikiler hepsi bi' acayip ama bizimki var ya! Zaten hiperaktif! Baktım internetten, hep aynı valla. Hatta bizimki bence hiperaktiviteyi geçti, pro-hiperaktif falan! Hiç normal değil yani!" diye arızalarımızdan övünç payı çıkaracağımız sohbetlere dalmalıyız eş dostla, acil!

Acilen, 'yavaşla' felsefesini anlatan birkaç kitap alıp, kapağını görsele aktarıp, üçüncü sayfaya kadar gelip sonra sosyal medyada merak ettiğimiz profillere arkeolojik seyahatler yapmamız lazım. Üç sayfa Kemal Sayar bizi yorar. Yavaşlamayı da abartmamak lazım. Acilen aradığımız huzur adasından kaçış planını da yapmamız lazım.

Dağıttık biraz galiba. Acilen kendimizi bulmamız lazım, artık hangi parçamızı nerede bıraktıysak.

Yok. kendi adıma acilen bulmak istemiyorum. Sade, temiz ve sakin. Mümkün mü?


Yazarın diğer yazıları