ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


İPLER KİMİN ELİNDE?

Terör Devleti İsrail'in katil başbakanı Netanyahu ABD kongresinde konuştu. Kongrede bir başka devletin üst düzey yetkilisinin konuşması normal değil. Ama oldu.

Netanyahu'nun bir saatlik konuşmasını kongre ve divan üyeleri çoğunlukta ayakta ve sürekli alkışlayarak dinledi. Alışılmış bir şey değil ama oldu.

ABD Kongresi'nde bir başka ülkenin başbakanı, Filistin'i destekleyip, İsrail'i protesto eden ABD vatandaşları için "İran'ın kullanışlı aptalları" dedi. Kongre ve divan üyeleri bunu da ayakta alkışladı. Oyları sayesinde girdikleri o mecliste kendi vatandaşlarının aşağılanmasını ayakta alkışlayan siyasetçiler var ABD'de. Tuhaf, ama oldu.

Önümüzdeki aylarda pek çok yönden tartışılan bir başkanlık seçimi yaşayacak olan ABD'nin yarıştan çekileni Biden'ın yardımcısı Kamala Harris, yeni başkan adayı olarak adı geçen isimlerden biri. Demokrat veya Cumhuriyetçi fark etmiyor; ABD'inin İsrail politikası sabit. Ve bu yarışın muhtemel adayı Harris'in üvey kızı Filistin destekçisi bir aktivist. Çelişkili bir durum içinde sıkışmış mıdır bilemiyorum ama velev ki sıkıştı, zaten kritik durumda tercihinin o sabit politika olacağı şimdiden belli Harris'in. Buyurun bir tuhaf ve bir hakikat daha.

Olmasına alışık olmadığımız şeyler bizi aslında bir şeyleri yeniden okumaya zorluyor. Dünyada şöyle bir kanat ve değerlendirme bütünü var İsrail için; İsrail Batı'nın/Abd'nin ileri karakoludur. İyi de, karakol dediğiniz bir merkeze bağlıdır. Ama bu kongre resminde kimin merkez kimin karakol olduğu konusu kafaları karıştırmıyor mu? Kendini merkeze alan terör devleti İsrail, ABD'yi idare etme iddiası taşımıyor mu?

Bizim gündemimiz de, niyetimiz de, dileğimiz de belli, Filistin, Filistinlilerindir. Fakat ABD düşünsün. Kukla kim, ipler kimin elinde?


Yazarın diğer yazıları