ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


FİLİSTİN'E SUSMANIN BEDELİ NE KADAR?

Zor günlerden geçiyoruz. Bizler için sınav büyük ve ağır. Gazze'nin bir insanlık meselesi olduğunu artık söylemeye gerek var mı? Bilmiyorum ama kör, sağır, dilsiz bakan herkes için yinelemiş olalım.

''Savaş olmasın barış olsun demenin son derece yüzeysel, günü kurtarmaya yönelik olduğunu düşünüyorum'' cümlesi ile kendince günü kurtardığını düşünenler için söyleyeceklerimiz olmalı elbette! Her şeyden önce ortada bir savaş olmadığını anlamaları için elimizden geleni yapmalıyız. Eğitimli, entelektüel, modern, zeki! Üstelik, yıllarca işi en zor haberleri vermek olan birilerine...

Ortada bir soykırım var! Ortada bir insanlık suçu var! Ortada katledilen binlerce masum insan var.

Taraf olmak gerekmiyor, insan olmak yeterli...

Gündelik hayatın içinde hele ki yeni dünya düzeninde onca şey yaşandı yaşanıyor yaşanacakta. Tüm bu olaylar karşısında kınamalar yapıyoruz lanetliyoruz kimi zaman sokaklara iniyoruz kimi zaman ekranlarda ağlıyoruz. Bir şekilde tepki veriyoruz. Hepsinin bir önemi, bir yeri elbette var. Taraf olabileceğimiz durumlar da olacak. Fakat, Gazze tüm bunların dışında tüm bunların ötesinde dil, din, ırk gözetmeksizin konuşabileceğimiz bir mesele. Senin benim onun meselesi değil bir insanlık meselesi.

Gerçekten anlamıyorum neden bu insanlık suçuna susar insan? Para için mi? Şöhret için mi? Rahat bir yaşam, ev, araba, mal, mülk? Hangisi için bir çocuğun yaşam hakkının elinden alınmasına gözlerini kör edebilirsin, kalbini kapatabilirsin?

Daha iyisi, daha güzeli yok! İnsanların katledildiği bir dünya da en'lerin hiç bir önemi yok. Vallahi de yok, billahi de yok! İnsanlık suçuna dur dediğimizde hayatımızdan bir şeyler eksilmez. Aksine bugün tüm bu zulümlerin karşısında sessiz kaldığımızda bizleri nelerin beklediğini tahmin bile edemeyiz.

Korkmayın bu kadar kaybetmekten. Bir dik duruşumuz olmalı bunca ahlaksızlığın, kötülüğün karşısında.

Kadın haklarını savunan, hayvan haklarını savunan, çocuk haklarını savunan sen, bir sebep mi arıyorsun Filistin demek için?

Yaşam hakkı elinden alınan kadınları düşün. Çocukları düşün. Gençleri düşün. Eğitimcileri, sağlıkçıları düşün. Hayvanları düşün, doğayı düşün. Yeter ki Filistin'i anlamak için sadece düşün! Kurusıkı cümlelerle kültürlü insan algısı yapmayın! Ne giydiğiniz kıyafetler, ne yediğiniz yemekler, ne yaşadığınız lüks evler, ne bindiğiniz son model arabalar sizi insan yapmaz hele ''sanatçı'' hiç yapmaz.

Bazen bir dik duruş, bir vaz geçiş seni sen yapar, insan yapar. Çok merak ediyorum Filistin'e susmanın bedeli ne kadar?


Yazarın diğer yazıları