ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


İttifak değil kent uzlaşısı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel genel başkanlık koltuğuna oturduktan sonra DEM'le yapacakları tüm görüşmeleri ve işbirliklerini örtülü değil açık tutacaklarını ilan etti. Ancak öyle olmadı. İttifak görüşmeleri yine arka kapı diplomasisiyle yürütüldü, gizli tutuldu. Pazarlık açığa çıkınca da CHP-DEM ittifakına yeni kılıf bulundu: Kent ittifakı. DEM Parti'nin Sözcüsü Ayşegül Doğan 'Mersin, Akdeniz, Esenyurt'ta kent uzlaşısı sağlandı. Adana ve İstanbul'un bazı ilçelerinde görüşmelerimiz sürüyor" dedi. DEM Sözcüsü Doğan "ittifak yok, kent uzlaşısı yaptık" diyerek uzlaşmanın adını koydu. Yersen!

CHP ŞANLIURFA'DA DEM'İ DESTEKLEYECEK

CHP ve DEM "kent uzlaşısı" dedikleri ittifakla anlaştılar. Buna göre Mersin'de DEM Büyükşehir'de aday göstermedi, buna karşılık CHP de Mersin'in Akdeniz İlçesini DEM'e bıraktı. İstanbul'da Esenyurt ve Adalar ilçeleri DEM'e bırakıldı. İki ilçe dışında her ilçeden bir DEM Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi CHP listelerinde gösterilecek ve Ekrem İmamoğlu seçildiğinde DEM Büyükşehir Belediye Meclis grubunda temsil edilecek.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye seçiminde CHP DEM'i destekleyecek ancak buna karşılık DEM de Adana Büyükşehir seçiminde CHP adayı mevcut başkan Zeydan Karalar'ı destekleyecek.

İSTANBUL'A ÖRTÜLÜ DESTEK

DEM İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde Başak Demirtaş ismini açıkladığı anda anketler Ekrem İmamoğlu'nun kaybedeceğini gösteriyordu. Hal böyle olunca DEM bunu CHP'ye karşı pazarlık kozu olarak kullandı ve anlaşma sağlanınca da Başak Demirtaş'ı çekerek onun yerine daha düşük profilli Meral Danıştaş Beştaş'ı koydu.

Sonar Araştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı ve Gezici Araştırma şirketi Başkanı Murat Gezici Başak Demirtaş'ın İstanbul'da aday olması durumunda Meral Danıştaş Beştaş'tan en az 4 puan fazla oy alacağına araştırmayla tespit ettiklerini söyledi. Hatta CHP'ye yakınlığıyla bilinen Murat Gezici CNN Türk yayınında Başak Demirtaş'ın adaylığı durumunda bu farkın 5 puana kadar çıkabileceğini ve İmamoğlu'nun seçimi kaybedeceğine dikkat çekti.

DÜŞÜK PROFİLLİ ADAY İMAMOĞLU LEHİNE

Murat Gezici DEM'in hiç aday göstermemek yerine düşük profilli bir aday göstermesinin Ekrem İmamoğlu'nun daha çok işine yaradığının özellikle altını çizdi. Çünkü böylelikle İmamoğlu "HDP'yle DEM'le ittifakım yok" diyerek milliyetçi muhafazakar seçmeden de oy isteyebilecek.

ZORAKİ EVLİLİK Mİ?

CHP ve DEM seçim ittifakında birbirlerine mecbur ve muhtaç. Çünkü DEM'in desteği olmadan İstanbul, Mersin, Adana kesin kaybediliyor. Böylesi bir tabloda değişim diyerek gelen yeni CHP yönetiminin koltuğunu koruma şansı yok. Çünkü Kemal Kılıçdaroğlu "işte yine, yeniden" demek için aportta bekliyor. DEM'in de CHP'ye ihtiyacı var. Çünkü DEM de 7 Haziran'dan bu yana kan kaybediyor. 7 Haziran yüzde 13,7 olan oyları Kasım'da 10,2 Mayıs seçiminde yüzde 9'a kadar geriledi. CHP'de değişimci ekip yola devam etmek, DEM de kan kaybını önlemek istiyor.

Karşılıklı bağımlılık, zoraki evlilikle sonuçlanmış gibi görünüyor. Peki seçmen bu numaraları yer mi? Hep birlikte göreceğiz.


Yazarın diğer yazıları