ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


Ordu gibi çalışıyorlar

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, 15 bin 272 kilometrekare alanda, 13'ü kırsal olmak üzere 17 ilçenin tamamında 1047 mahallede hizmet verdiklerini söyledi. Her noktada adeta ordu gibi çalışan DİSKİ'nin hizmetlerinden 1 milyon 818 bin Diyarbakırlı vatandaş faydalanıyor.

Su idareciliğinin zor olduğunu herkes bilir, çünkü yerin altına adeta bir şehir daha kurarak yerin üstündeki günlük hayatın kesintisiz akması için 7/24 durmadan çalışma yürütülür.

Barajdan, kaynaklardan ve sondajlardan suyun teminini, isale hatları, yağmur suyu, atık su kanalları, kanalizasyon hatları suyun sağlıklı iletimini, bilişim teknolojileri de suyun takibini sağlayan hayati yatırımlardır. Bu yatırımların hiçbiri sorun olmadan eksikliği hissedilmez. Su kesilmeden sebebi merak edilmez, kanal taşmadan kıymeti fark edilmez. Suyun üretimi, taşınması, arıtılması, deşarj edilmesi, tesislerin işler tutulması ve işletilmesinde büyük emeklerin olduğu bilinmeli.

Kırsal ilçelerde birkaç yıl öncesine kadar düzenli su verilemiyordu.

İçme suyu şebekeleri kötü durumdaydı. Tüm ilçelerin kanalizasyon şebekeleri yetersiz ve atık suları arıtılmadan deşarj edilmekteydi. Kayıp ve kaçak oranları yüksek, tahsilatları çok düşüktü. Kırsal mahallelerin birçoğunda sağlıklı ve sürekli içme suyu sağlanamıyordu. Kademe kademe bir plan dahilinde sorunları çözüldü.

Tüm ilçelere artık 24 saat aralıksız su verebiliyor. Ayrıca 4 ilçenin arıtma tesisi devreye alındı. 5 ilçemizin ki ise ihale aşamasında.

(DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi'nin, 'Su Gibi İşler' sloganını önemli buluyorum. Su gibi işlemek; durmadan çalışmak ve şehrin her noktasına hizmet götürmek demektir. Suyun kıymetini bilmek herkesin görevidir. Suyun hayat olduğunu tekrardan hatırlatmak istiyorum.

Şebekeden akan suyun ne kadar çaba sonrası sizlere ulaştığını öğrenmek istiyorsanız, DİSKİ'nin arıtma tesislerini ziyaret edebilirsiniz.


Yazarın diğer yazıları