ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


Gazze'yi unutma, unutturma

Duaların kabul olduğu rahmet ayı Ramazan'da Gazze'yi unutmamak, unutturmamak için boykotta devam etmek her Müslümanın görevi olmalı. Çünkü Gazze'ye atılan her bomba, her mermiye alınan İsrail mallarından pay aktarılıyor. Sizlerde buna ortak olmayın derim.

7 Ekimden bu yana Gazze adeta ölüm kenti haline geldi. İsrail'in soykırımında bu güne kadar 31 bin 112 şehit verildi. Yaralıların sayısı 72 bin 760 oldu. Şehit ve yaralılarından büyük bir bölümünü çocuk ve kadınlar oluşturuyor.

Gazze'de ilk teravih namazı kılındı.. Nerede? İsrail'in bombalamalarından dolayı yerle bir edilen onlarca camide yıkıntılar arasında kılındı. Dualar edildi, İsrail bir kez daha lanetlendi.

Gazze'de bir çocuğun söyledikleri her Müslümanın kulağından çıkmaması gereken sözler olmalı.

"Annem Hamileydi ... Oturma odasına gittiler ve annemi karnından bıçakladılar. Yedi aylık hamileydi. -Baban Neredeydi? -Uyuyordu.. O öldü, O ve Annem.. -Gördün mü? -Onları koridora getirip önümde bıçakladılar. Koridora çıktığımızda getirip bıçakladılar.."

Bu sözlere yürek dayanmaz.. Bu acıya "dur" demek yine her müslümanın görevi olmalı.

Başka bir çocuğunun havadan atılan yardımlara karşı çıktığı sözleri:

"Bize havadan yardım etmiyorlar. Yardımları denize atıyorlar, sanki biz insan değil de köpekmişiz gibi gidip yakalıyorlar. Neden biz insanlar gibi yiyecek alamıyoruz da kapıları açmıyorlar?

Bir başka Gazzeli çocuk: - "Dünyadaki çocuklar ramazanı süslemelerle biz ise bombaların aleviyle karşılıyoruz" - "Bilin ki biz 5 aydır oruç tutuyoruz, Gazze'deki gıda sıkıntısı nedeniyle çok az (yemek) yiyoruz, bu nedenle oruç tutmak bizim için zor olmayacak"

Bunlar sadece Gazze'de yaşanan birkaç örnek.

Bunların daha ötesinde Gazze'de yaşananlar var..

Gazze'de çocuk, kadın ve mahsun insanlar öldürülüyor..

Çocuklar oyun oynaması gerekirken, öldürülüyorlar..

Kadınlar çocuklarıyla güzel bir hayat beklerken, şehit ediliyorlar..

Gazze mezar kent oldu...

Gazze yok oldu..

Gazze'de bombaların, silahların susması için haykırmaya devam edelim...

Gazze bu Ramazan'da bombalanıyor... Gazzeliler, yıkıntılar arasında sahur ve iftar yapıyor... Onlar 5 aydan fazladır zaten oruç tutuyorlar, hem de yemek yemeden, açlıkla mücadele ederek..

Ya siz...


Yazarın diğer yazıları