ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Kokusunu beğenmediğiniz kuyruk yağı kireçlenmeye diz ve eklem ağrılarına iyi geliyor dizdeki sıvıyı arttırıyor

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Kokusunu beğenmediğiniz kuyruk yağı kireçlenmeye diz ve eklem ağrılarına iyi geliyor dizdeki sıvıyı arttırıyor

Hemen hemen herkesin dert yakındığı diz ağrılarının çözümü kuyruk yağında yatıyor. Herkesin bildiğinin aksine oldukça Sağlıklı olduğu söylenen kuyruk yağı vücut fonksiyonlarının düzgün çalışmasını sağlıyor. Koku ve tat olarak ağır bir yağ olan kuyruk yağının tüketilme oranı da oldukça düşüktür. Ayrıca kuyruk yağı dizdeki sıvı artışını destekleyerek diz eklem ağrılarına iyi geliyor

Çok sık tüketilmese de mucizeler yaratan bu yağı tüketirken dikkatli olunması gerekiyor. Yapılan araştırmalar kapsamında hayvansal yağlar arasında en sağlıklı olduğu bilinen kuyruk yağı omega yağı asitleri, potasyum, kalsiyum ve demir açısından da oldukça zengindir. Ayrıca kuyruk yağı kireçlenmeye dizdeki sıvı artışını destekleyerek diz eklem ağrılarına iyi geliyor

KİREÇLENMEYE DİZ AĞRILARINA DİZDEKİ SIVI AZALMASINA FAYDALI

Halk arasında don yağı ya da İç yağ olarak bilinen kuyruk yağı Anadolu'da tat vermesi amacıyla birçok yemekte kullanılır. Genç yaşlarda tüketilen kuyruk yağı ilerleyen yaşlarda eklem ağrılarını azalttığı görülmektedir. Özellikle diz ağrılarının çözümü olarak bilinen kuyruk yağı Kireçlenmeye Eklem sıvısı ve kıkırdak erimesi gibi rahatsızlıklara da iyi geliyor. Ancak kuyruk yağı tüketmeden önce doktora danışmayı unutmayınız.

KUYRUK YAĞI NEDİR VE NASIL TÜKETİLİR?

Hayvansal bir ürün olarak karşımıza çıkan kuyruk yağı et aralarında yer almaktadır. Yüzyıllardır tüketilen bu yağ özellikle kebap gibi birçok ürünün içerisinde de yer alıyor. Kuyruk yağı kullanmak isteyen kişiler bir tencere içerisinde yağı eriterek yemeklerinde kullanabilir.

DİZ AĞRILARININ ÇÖZÜMÜ KUYRUK YAĞINDA SAKLI

Yemeklerde sıklıkla kullanılan kuyruk yağı sağlık açısından da oldukça yararlıdır. Kas ve kemik gelişimine katkı sağlayan kuyruk yağı yiyecek olarak tüketilmesinin yanı sıra dıştan da kullanılabiliyor. İçerisinde yer alan D vitamini ile Diz ağrılarına iyi gelen kuyruk yağı krem olarak da vücuda sürülebilmektedir.

İbni Sina'nın formülü mucizevi Kuyruk yağı romatizma ve eklem ağrılarını dindirecek kadar etkili bir yağdır. Kan dolaşımına katkısı sayesinde vücudun herhangi bir noktasında oluşan ağrıyı dindirir.

DİZ İÇİN KUYRUK YAĞI NASIL KULLANILIR?

Kuyruk yağı kullanımı İbni SİNA tarafından kullanılmış diz ağrılarını azaltan bir yöntemdir. Kuyruk yağını tencerede 1'e 1 oranında sulandırarak kaynatıp vazelin gibi ek maddeler koymadan soğumasını bekleyin. Krem kıvamı oluştuktan sonra dizinizin üzerine sürüp sargı beziyle üzerini sarın.

KUYRUK YAĞI KİREÇLENMEYE İYİ GELİR Mİ?

Kuyruk yağı, içerisindeki D vitamininden dolayı kemik yapısına iyi gelerek diz kireçlenmesinin yarattığı ağrının azalmasını sağlar.

KUYRUK YAĞI KREMİ EVDE NASIL YAPILIR?

Kestiğiniz kuyruk yağlarını bir tencerenin içine atıp eritin. Eriyen kuyruk yağına aynı oranda su ekleyin. Kaynayan suyun üzerine çıkan yağı bir kaşık yardımı ile sıyırarak kavanozun içerisine alın. Kavanozdaki kremin donmasını bekleyin.

KUYRUK YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Kas ve kemik gelişimini sağlamaktadır.

Kan basıncının dengelenmesine yardımcı olur.

Tansiyonun dengede kalmasını sağlar.

Damar tıkanıklıklarına karşı koruma sağlar.

Kalp ve damar hastalıkları riskini düşürür.

Sinir sistemi üzerinde olumlu ve yumuşatıcı etkiler oluşturur.

Böylelikle romatizma ve felç riskini minimalize eder.

Ayrıca vücuttaki titreme ve yanı sıra siyatik hastalıklarından da korur.

Bağışıklık sisteminin virüs, enfeksiyon ve serbest radikallere karşı her zaman dirençli kalmasını sağlar.

Kuyruk yağı cilt hücrelerinin yenilenmesine ve onarılmasına yardımcı olur.

NOT: Kuyruk yağı hayvansal yağ olmakla birlikte masum görünse de doktorunuza danışmadan tıbbi olarak tüketilmemesi gereken bir yağdır.