ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Makarna suyunu lavaboya dökmeyin! 3 kullanım alanı var

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Makarna suyunu lavaboya dökmeyin! 3 kullanım alanı var

Makarna yaparken genelde makarna suyunu lavaboya dökeriz. Aslında nişastalı olan makarna suyunu kullanabileceğiniz 3 farklı alan var. İşte mutfakta atık ürünleri kullanma sanatının detayları…

Makarna en sevdiğimiz yemek çeşitlerinden. Makarna yaparken suyunu genelde birçoğu lavaboya döker bazıları da sosunda kullanır. Makarna suyunun aslında kullanılabileceği 3 farklı alan var.

1. SOS YAPIMINDA KULLANIM

Makarna suyu, içeriğindeki nişasta sayesinde sosların kıvamını artırabilir ve daha kremsi bir yapı kazandırabilir. Sosların makarnaya daha iyi yapışmasını sağlar.

Makarna suyu, makarnanın pişirilmesi sırasında salınan nişasta ve bazı mineralleri içerir. Bu, bazı besin öğelerini yemeklerinizde kullanmanıza yardımcı olabilir.

2. BAHÇE VE BİTKİ BAKIMI

İçeriğindeki mineraller, makarna suyunu doğal bir bitki besini olarak kullanılabilir. Ancak, tuz miktarını göz önünde bulundurmak önemlidir; aşırı tuzlu su bitkilere zarar verebilir.

3. TEMİZLİK

Makarna suyunun içinde bulunan nişasta, bazı yüzeylerdeki yağları çözmeye yardımcı olabilir. Bu, özellikle mutfakta temizlik yaparken kullanışlı olabilir.

MAKARNA SUYU KULLANMANIN İPUÇLARI

Soslar için: Makarna pişirdikten sonra, suyunu saklayıp sosunuza ekleyin. Yavaşça ekleyerek kıvamını kontrol edin.

Bitki: Pişirme işlemi bittikten sonra, makarna suyunu soğutun ve tuzsuz olduğundan emin olun. Çiçeklerinizi veya sebzelerinizi bu su ile sulayabilirsiniz.

Temizlik: Yağlı yüzeyleri temizlerken, makarna suyunu bir temizlik beziyle uygulayabilirsiniz.