ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

ALES başvuruları ne zaman başlıyor? ALES/3 sınavı ne zaman?

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
ALES başvuruları ne zaman başlıyor? ALES/3 sınavı ne zaman?

Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda, lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde ilgili kurumların kullanacakları puanları sağlayan sınav sistemi olan ALES senede 3 kez uygulanıyor. ALES/1 Nisan ayında, ALES/2 ise Temmuz ayında gerçekleştirildi. Peki, ALES/3 sınavı ne zaman? ALES başvuruları ne zaman başlıyor?

Yılın son ALES sınavına katılmak isteyen adaylar başvuru ve sınav tarihi ile ilgili aramalar yapmaya başladı. Adayların birçok yerde işine yarayan ALES sınavının sonuçları açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl boyunca geçerli oluyor. Buna göre bu sene ALES'e giren bir aday elde ettiği puanı 2029 yılına kadar kullanabilecek. Sınava hazırlanan adaylar "ALES başvuruları ne zaman başlıyor? ALES/3 sınavı ne zaman?" sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar...

ALES/3 SINAVI NE ZAMAN?

ÖSYM takvimine göre ALES 3 sınavı 17 Kasım 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

ALES 3 BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Yılın son ALES oturumu için başvurular 1 Ekim 2024 tarihinde başlayacak, 9 Ekim 2024 tarihinde sona erecek.

Bu tarihlerde başvuru yapamayan adaylar geç başvuru yapabilecek. Takvime göre, geç başvurular 16 Ekim 2024 tarihinde alınacak.

SONUÇLAR NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

2024-ALES/3 sonuçları, ÖSYM tarafından 6 Aralık 2024 tarihinde açıklanacak. Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle erişebilecektir.