ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Çamaşır makinesi kokusu nasıl geçer? Ne küf kalıyor ne bakteri…

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Çamaşır makinesi kokusu nasıl geçer? Ne küf kalıyor ne bakteri…

Çamaşır makinesindeki kötü kokuların sebebi bakteriler olabileceği gibi makinenin bakımsızlığı da olabilir. Peki, çamaşır makinesi kokusu nasıl geçer? Sirkeyle temizleme yöntemi evinizi kötü kokulardan uzaklaştırabilir.

Çamaşır makinesi günlük hayatın yegane kurtarıcısı. Fakat bakımı düzenli bakım yapılmadığı takdirde bakterilerin üremesine ve kötü kokuların eve yayılmasına neden olur.

Hiçbir şey çamaşır makinesi kokusundan daha kötü olamaz. Bu kokuyu ne deterjan silebilir ne de oda kokusu... Her yıkamadan sonra güzel koku için pratik bir önerimiz var.

Malzemeler

1 yumuşak bez

1 küçük şişe fırçası ve diş fırçası

1 litre çamaşır suyu

250 ml beyaz sirke

UYGULANIŞI

Bölmelere çamaşır suyu ekleyin: Deterjan bölmesine 125 ml çamaşır suyu dökün ve yumuşatıcı bölmesini maksimum seviyeye kadar çamaşır suyuyla doldurun.

Bir yıkama programını başlatın: Mümkün olan en yüksek sıcaklığı (60°C veya 90°C) seçerek çamaşır makinesini etkinleştirin. Daha sonra yıkama döngüsünü başlatın.

Contaları ve kapıyı silin: Döngü bittiğinde, makineyi birkaç dakika havalandırmak için kapıyı açın. İç ve dış camı ve contayı yumuşak, emici bir bezle nazikçe kurulayın (kırışıklıkları gözden kaçırmamayı unutmayın). Ulaşılması zor alanlar için pamuklu çubuk veya kullanılmış bir diş fırçası kullanın.

Deterjan çekmecesini temizleyin: 250 ml beyaz sirkeyi mikrodalgada ısıtın ve ardından deterjan çekmecesine dökün. Sabun kalıntısını ve kiri çıkarmak için birkaç dakika bekletin. Ulaşılması zor köşelerdeki kiri temizlemek için şişe fırçası kullanın.

Son olarak makinenin dış yüzeyini nemli bir bezle silin ve küf oluşumunu önlemek için yıkamalar arasında kapıyı açık bırakın.