ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Mevlid Kandilinde okunacak dualar ve sureler nelerdir? Mevlid Kandilinde hangi dualar okunmalı?

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Mevlid Kandilinde okunacak dualar ve sureler nelerdir? Mevlid Kandilinde hangi dualar okunmalı?

Mevlid Kandili her sene olduğu gibi bu sen de dualar ve ibadetlerle ihya edilecek. Hicri takvime göre Rebiülevvel ayının 12. gecesi olan Mevlid Kandili, Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in doğum günüdür. Bu kutlu geceyi dua ve ibadetlerle değerlendirmek çok önemlidir. Peki Mevlid Kandilinde hangi dualar okunmalı? İşte Mevlid Kandilinde okunacak dualar ve sureler

Mevlid Kandili bu gece dualar, zikirleri ve tesbihatlarla idrak edilecek. Rebiülevvel ayının 12. günü olan bu kutlu gecede Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in doğduğu gündür. Bu mübarek gecede yapılan ibadetler çok faziletlidir. Bu kapsamda Mevlid Kandili dualarını haberimizde derledik. Peki Mevlid Kandilinde okunacak dualar ve sureler nelerdir? Mevlid Kandilinde hangi dualar okunmalı? İşte Mevlid Kandili duası

MEVLİD KANDİLİNDE HANGİ DUALAR OKUNMALI?

Mevlid Kandili her sene olduğu gibi bu sen de dualar ve ibadetlerle ihya edilecek. Hicri takvime göre Rebiülevvel ayının 12. gecesi olan Mevlid Kandili, Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in doğum günüdür. Bu kutlu geceyi dua ve ibadetlerle değerlendirmek çok önemlidir.

Mevlid gecesinin manevi zenginliğinden faydalanmak için Hatm-i Enbiya yapılabilir. Hatm-i Enbiya, mübarek gün ve gecelerde, evliyaullah ve tasavvuf ehli tarafından yapılır ve tavsiye edilir. Hazreti Âdem (a.s), Hazreti Eyyub (a.s) ve Hazreti Yunus (a.s) peygamberlerin okudukları ve Kur'an-ı Kerim'de geçen dualardır.

MEVLİD KANDİLİNDE OKUNACAK DUALAR VE SURELER NELERDİR?

Mevlid Kandili gibi mübarek gecelerde yapılan ibadetler, dualar ve Kur'an okumaları, bu özel günün feyz ve bereketinden faydalanmak için önemli fırsatlardır. İşte Mevlid Kandili'nde okunabilecek dualar ve sureler:

1. Salavat Getirmek

Peygamber Efendimize (SAV) salavat getirmek, Mevlid Kandili'nde yapılacak en faziletli ibadetlerden biridir. Sıkça şu şekilde salavatlar getirilebilir:

"Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed."

"Es-salatü ve's-selamü aleyke ya Resulallah."

2. İstiğfar Duası

Bu mübarek gece, günahların bağışlanması için dua etmek için de bir fırsattır. İstiğfar duası olarak en azından şu şekilde bir tesbih çekilebilir:

"Estağfirullah el-azim el-lezi la ilahe illa hu, el-hayyul-kayyumu ve etubu ileyh."

Anlamı: "Kendisinden başka hiçbir ilah olmayan, diri ve her şeyi ayakta tutan yüce Allah'tan bağışlanma dilerim."

3. Fatiha Suresi

Mevlid Kandili'nde, duaların başında ve sonunda Fatiha Suresi'ni okumak büyük sevap getirir.

"Bismillahirrahmanirrahim. Elhamdu lillahi rabbil alemin. Errahmanirrahim. Maliki yevmiddin. İyyake na'budu ve iyyake nestein. İhdinas sıratal mustakim. Sıratallezine en'amte aleyhim ğayril mağdubi aleyhim veleddallin. Amin."

4. İhlas, Felak ve Nas Sureleri

Bu üç kısa sureyi okumak, Mevlid Kandili'nde Allah'a yönelip korunma talep etmek açısından önemlidir. Her biri üçer defa okunabilir:

İhlas Suresi: Tevhid inancını pekiştirmek için okunur.

Felak ve Nas Sureleri: Kötülüklerden korunmak için okunur.

5. Yasin Suresi

Mevlid Kandili'nde Yasin Suresi okumak çok sevaplıdır. Peygamber Efendimiz (SAV) bu surenin önemine dikkat çekmiştir. Sıkça gece ibadetlerinde okunur.

6. Tövbe İstifar Duası

Samimi bir tövbe için şu dua edilebilir:

"Allahümme inneke afuvvun kerimun tuhibbul afve fa'fu anni."

Anlamı: "Allah'ım, Sen çok affedicisin, affetmeyi seversin; beni affeyle."

7. Dua (Mevlid Kandili Duası)

Kandil gecesi dualarınızda şunları diyebilirsiniz:

"Allah'ım, bu mübarek gece hürmetine bizi doğru yoldan ayırma, dualarımızı kabul eyle, Peygamber Efendimizin (SAV) şefaatine nail eyle. Amin."

8. Zikir ve Evradlar

Mevlid Kandili'nde, şu zikirleri sık sık tekrarlamak faziletli kabul edilir:

"Subhanallah" (Allah'ı tesbih etmek)

"Elhamdülillah" (Allah'a şükretmek)

"Allahu Ekber" (Allah'ın yüceliğini ifade etmek)

Bu dualar ve sureler, Mevlid Kandili'nin maneviyatını derinleştirmek ve bu özel gecede Allah'a yakın olmak için yapılacak ibadetlerdir.