ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


Mehmet Özhaseki'nin büyük sınavı

Türkiye'nin 6 şubat'ta yaşadığı büyük depremin yaraları hızla sarılıyor. Bu süreçte özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki gecesini gündüzüne katarak yoğun bir çaba sarfediyor. Depremin yaşandığı tüm iller ilçe ve köyleriyle birlikte tam bir şantiyeye dönüşmüş durumda. Amaç şehirleri, ilçeleri, köyleri yeniden inşaa ederek hayatı biran önce normale çevirmek. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tam

bin 240 şantiyede 110 binden fazla işçi ve emekçiyle birlikte şu ana kadar 76 binden fazla konutu hak sahiplerine teslim ettiklerini, 95 bin 220 konutun da yapımının devam ettiğini açıkladı.

ÖZHASEKİ'DEN ÖZGÜR ÖZEL'E HODRİ MEYDAN!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki bir yandan deprem yaralarını sararken, bir yandan da sabotaj içeren iddialara cevap veriyor. Yani deyim yerindeyse hem şeytan taşlayıp hem de tavafı gerçekleştiriyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel depremzedelerü yüklü borçlar çıkarıldığı iddiasını ortaya atınca Özhaseki'nin yanıtı jet hızıyla geldi: "Depremzedelere 6 milyon 750 bin Türk lirası borç çıkartıldığı, tamamen iftiradır.

Böyle bir yalanı neden, hangi sebeple uydurdular, biz de merak ediyoruz. Sayın Özel'i, 'Müddei iddiasını ispata mecburdur' sözünden hareketle iddialarını ispat etmeye davet ediyoruz. Eğer ispat edemiyorsanız, yakınlarını yitiren afetzedelerimizi üzen bu iftiranızdan dolayı kamuoyundan ve depremzede kardeşlerimizden özür dilemenizi bekliyoruz"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel dönemin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın halkı kışkırtarak kentsel dönüşümü engellediğini ve çok sayıda kişinin ölümüne neden olduğunu unutarak iddialarını sıralayınca Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki bizzat tanığı olduğu olayı hatırlatarak cevap verdi: "Biz vatandaşın konutlarını güvenli bir şekilde inşa ederken, vatandaşın evine kavuşmasına mani olmak için belirli ideolojik grupları harekete geçirip davalar açan CHP'dir. Hem kalıcı konutlara dava açtırıp işleri durduruyorsunuz hem de 'yetişmiyor' deyip yaygara koparıyorsunuz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu".

İŞTE SON DURUM:

Bakan Özhasek'nin dediği gibi deprem konutlarının yapımı hızla devam ediyor. Rakamlar da aslında bunu çok net ortaya koyuyor:

Şu anda 1240 şantiyede 110 bin işçi çalışıyor

4 bin 333 köyde köy evi inşa ediliyor.

Şehir merkezlerinde 174 ayrı alanda inşa faaliyetleri sürüyor.

Bugüne kadar 11 şehirde 76 bin 624 konut tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi

Yıl sonuna kadar toplamda 200 bin konut daha hak sahiplerine teslim edilecek

Halihazırda afet bölgesinde 395 bin 220 konut ve 36 bin 244 ticari alanın inşası devam ediyor.

Deprem konutlarının tamamı 2025 yılının Eylül ayına kadar tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilecek

Çevre Şehirciik Bakanlığı şehirlerin altyapısı için de ciddi projelerir devreye soktu. Afetten zarar gören şehirlerin altyapıları için toplamda 64 milyar TL hibe ayrıldı.

Şehirlerin altyapılarını Çevre Şehircilik Bakanlığı bizzat üstlendi. Depremin yaraları hızla sarılıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın depremin ilk gününden bu yana söylediği gibi seferberlik ruhuyla şehirleri biran önce kimliğine kavuşturmak temel hedef. Ancak bu hedefi gerçekleştirmek için sanırım Bakan Mehmet Özhaseki tavafı gerçelşetirirken ortaya çıkan mebzul miktardaki şeytanları da hep taşlamak zorunda olacak.


Yazarın diğer yazıları