ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


Yerel seçimde “Pik” nokta

AK Parti 81 il ve 922 ilçede çok çok titiz bir mutfak çalışması ve milimetrik hesaplarla adaylarını belirledi. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir adayları çok iddiaları isimler. Hedef başta İstanbul ve Ankara olmak üzere tüm büyükşehirleri almak. Hedefi pik noktasına çeken AK Parti yönetimi tüm iller için el kitabı niteliğinde çok çarpıcı bir yol haritası açıkladı. Hedef Türkiye Yüzyılına yakışır çağdaş, güzel ve konforlu şehirler yaratmak.

13 TEMEL İLKE

Seçim beyannamesi 13 temel ilke üzerinden şekilleniyor. Her şehirin kendine özgü sorunları adaylar tarafından tespit edilip çözümleri ortaya konacak. Ancak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve genel merkez yönetimi tüm adayları bağlayan ve onlar için bir Anayasa kitapçığı niteliği taşıyan 13 ilke belirledi.

1- Üretken, 2- Adil 3- Erişilebilir 4- Vizyoner, 5- Şefkatli, 6- Sürdürülebilir, 7- Yenilikçi, 8- Kalkınmacı, 9- Çağdaş, 10- Güçlü, 11- Kapsayıcı, 12- Dinamik, 13- Vatansever Belediyecilik.

Bu 13 ilke tüm adaylar rehber niteliğinde olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın beyannamenin başlığı olarak seçtiği "Türkiye Yüzyılı Şehirleri İçin Gerçek Belediyecilik" bu 13 temel ilke üzerinden vücut bulacak.

"ÇELME YOK, TAM YOL İLERİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan partinin tüm yönetim kadrolarına çok net bir hedef koydu; "Evlatlarımıza büyük, güçlü ve itibarlı ülke bırakma konusunda asla taviz veremeyeceğiz. Hedeflerimize çelme takılmaması için kimsenin eline malzeme vermeyeceksiniz. Büyük, güçlü ve itibarlı bir Türkiye için kararlı ve emin adımlarla hiç durmadan yürüyeceksiniz"

ADAYLARIN EV ÖDEVİ HAZIR

AK Partili adaylar seçiler seçilmez ev ödevleri de hazır. Afetlere dayanıklı sağlam yerleşim yerleri kurulacak, şehirler iklim değişikliğine uygun hale getirilecek, dijital teknolojilere uygun alt yapılar gerçekleştirilecek, tüm toplumsal kesimlere karşı sosyal belediyecilik hizmetleri gerçekleştirilecek, kültüre sahip çıkan projeler üretilecek, belediyeler doğal hayata karşı hassas ve sıfır atık modelini uygulayacak, şehirler mimarisi estetik, tarihi varlıkları korunmuş hale getirilecek, yenilikçi ve kalkınmacı olunacak.

"SİYASETİ SOKAKTA YAPIN"

AK Parti 81 il ve 922 ilçede sadece adaylarıyla değil, tüm teşkilat ve kadrolarıyla sahada. Her seçmene dokunmak ve 7/24 sahada olmak kampanyadaki en temel prensip haline geldi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tüm adaylara şu sözlerle seslenirken aslında durumu da çok net özetledi: "Seçim günü olan 31 Mart'ta kadar gelmeyene gideceğiz, küskünü barıştıracağız, sevmeyeni sevdireceğiz, her eve iş yerine gireceğiz, kararsızları ikna edeceğiz, gönlünde olduklarımızı unutmayacağız. Siyasetin sokakta yapıldığını unutmayacağız. Seçimin sandıkta kazanıldığını bileceğiz. Sizlerden seçim gününe kadar her anı değerlendirmenizi, seçim günü sandığı da namusumuz olarak görerek sahiplenmenizi istiyorum"


Yazarın diğer yazıları