ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Ömrünü ‘GAZİSİNE' adadı bebek gibi baktı

DHA - | Son Güncelleme Tarihi:
Ömrünü ‘GAZİSİNE' adadı bebek gibi baktı

Aksaray'da yaşayan Ali Göktaş, Muş'ta vatani görevini yaparken teröristlerin saldırısı sonucu başına şarapnel parçasının isabet etmesiyle yaralandı. 7 Yıl boyunca annesi bebek gibi ona baktı.

Göktaş ailesinin 3 çocuğundan Ali Göktaş 1995 yılında Muş'ta jandarma komando er olarak vatani görevini yaptığı sırada teröristlerin saldırısında başına şarapnel parçasının isabet etmesiyle yaralandı, 4 silah arkadaşı ise şehit oldu. Göktaş, önce Diyarbakır'da sonra da Ankara'da Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi'nde tedavi gördü. 5 aylık askerken gazi olan Ali Göktaş, 7 yıl süren tedavi sonrası ayağa kalkabildi. Tedavi süresince oğluna bebek gibi bakan Bedia Göktaş, (72) ''Oğlum, 5 aylık asker iken başından vurulup gazi oldu. 7 yıl hiç konuşmadı. Eline ne verirsem onun ismini söyledim. Suyun dahi ismini bilmiyordu ve onu da öğrettim. Hiçbir şey bilmiyordu ve adeta beyni sıfırlanmıştı. Bebek iken nasıl büyüttüysem, tekrardan oğlumu büyüttüm. Biraz hareketlenip, konuşmaya başlayınca, 2002 yılında evlendirdim ''dedi.

'4 ARKADAŞIM ŞEHİT OLDU'

Tedavinin ardından hayata tutunup, evlenen, halen konuşmakta, sağ el ve kolunu kullanmakta güçlük çeken 2 çocuk babası Ali Göktaş ''Birçok operasyonda bulundum, Son operasyonda gece teröristler ateşe başladılar. 4 arkadaşım orada şehit düştü. Sabaha karşı şarapnel kafama geldi. Bütün vücudum yara aldı. 20 gün yoğun bakımdaydım. Sonrasında uyandığımda ne konuşmam vardı ne de yürümem. 7 yıl boyuncu annem, bana bir çocuk gibi okuma yazma, yemeklerini ve cisimlerin isimlerini tekrardan öğretti" dedi.