ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Bal yiyen çocuk mu pekmez yiyen çocuk mu daha zeki?

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Bal yiyen çocuk mu pekmez yiyen çocuk mu daha zeki?

Herkes çocuğu zekasıyla bir adım öne çıksın ister. Bunun için balından, pekmezine, cevizine kadar her besini çocuklara yedirmeye çalışıyoruz. Peki, hiç düşündünüz mü bal yiyen çocuk mu pekmez yiyen çocuk mu daha zeki? Gelin birlikte değerlendirelim…

Büyüme, gelişme çağında olan çocuklara sık sık bal ve pekmez yedirilir. Peki, bu güçlü ikili zekayı artırır mı ya da hangisi zeka üzerinde daha fazla etkili?

Bal, Mısır'dan Romalılara kadar birçok medeniyetin hem besin kaynağı hem de tıbbi ilacı olarak kullanılmış.

Bal çocuklarda, bebeklerde tüm merkezi sinir sisteminin inşasına ve gelişimine yardımcı olur. Böylece hafıza ve büyümenin iyileşmesine, kaygının azalmasına yol açar. Yetişkinler içinse bal iyi bir potasyum kaynağıdır.

Bal sadece bir besin olarak değil aynı zamanda sağlık alanında bir takviye olarak, özellikle beyin güçlendirici ürünlerin içeriklerinde kullanılır.

Bal tüketiminden kaynaklanan beyin sağlığıyla ilgili birçok araştırma, çalışma yapılmış. Tam anlamıyla zeka artırdığı kesin olarak söylenmemiş fakat çalışmalara göre bal genel beyin sağlığını iyileştirmek için faydalı olduğu ortaya çıkmış. Deneylerde balla beslenen grupların bilişsel işlevlerinin daha iyi çalıştığı ortaya koyulmuş.

PEKMEZ ZEKA ARTIRIR MI?

Besleyici diğer güçlü ürünlerden biri de pekmez. Pekmezi genelde kansızlığa iyi gelmesiyle ve bağışıklığı güçlendirmesiyle biliyoruz.

B1, B3, B5 ve B6 vitaminlerini içeren pekmezin şeker içeriği yüksek bir besin olduğundan ölçülü tüketmek şart. Pekmez üzüm, dut gibi hafıza güçlendirici besinlerle hazırlandığı için bilişsel işlevleri artırır. Bu yüzden pekmezin hangi koşullarda hazırlandığı, ne kadar pişirildiği çok önemli.