ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Nasırı yumuşatıyor kökünden bitiriyor! Nasır ağrılarınızdan kurtulun nasıra iyi gelen ucuz ve faydalı 4 doğal yöntem!

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Nasırı yumuşatıyor kökünden bitiriyor! Nasır ağrılarınızdan kurtulun nasıra iyi gelen ucuz ve faydalı 4 doğal yöntem!

Nasır çok acı verici bir rahatsızlıktır; yürüme yetisini dahi etkileyebilir ve hatta engelleyebilir. Evde uygulayabileceğiniz dört basit yöntem nasırı yumuşatıyor kökünden bitiriyor. Nasır sorununa insanlar yeterince önem vermemektedir. Bu dört yöntemle Nasır ağrılarınızdan kurtulun. Nasıra iyi gelen ucuz ve faydalı 4 doğal yöntem! Detaylar haberimizde

Öncelikle nasırlar, vücudumuzun basınç halinde olan alanlarında veya sürekli sürtünme olan bölgelerinde oluşan ve vücuda ciddi bir rahatsızlık veren bir olgudur. Özellikle yanlış ayakkabı kullanmak bunun bir sonucu olabilmektedir. Nasırlar, ellerimizde de görülebilir. Sadece ayaklara has bir rahatsızlık değildir.

Eğer uzun süre bir iş yaparken aynı elinizi kullanmak zorunda kalırsanız, ellerinizde de nasır çıktığını göreceksiniz. Ancak ayaklarda çıkan türleri, el ve diğer bölgelerde görülen türlerinden çok daha acı verici, vücudu çok daha rahatsız edicidir. Çünkü yürümenizi dahi engelleyebilirler. Bu sorunlar kullandığınız ayakkabılardan dolayı da gerçekleşebilir.

NASIRA NE İYİ GELİR?

Nasırı geçirmek için nasırı yumuşatmak ve nemlendirmenin yanında nasıra iyi gelen doğal tedavi yöntemleri de bulunur. Uyguladığınızda nasıra iyi gelen 4 yöntem şunlardır:

ÇAY AĞACI YAĞI

Antibakteriyel, antiseptik ve antifungal özellikler taşıyan çay ağacı yağı, ılık bir suya birkaç damla damlattıktan sonra ayaklarınızı içine sokarak cildin yumuşayıp nasırın kalktığını fark edene kadar bekletin. Bu işlemi 15 dakikadan fazla süre ile gerçekleştirmeyin.

KABARTMA TOZU VE LİMON SUYU

Asit bileşeni olan limon ve kimyasal bileşen olarak bilinen kabartma tozunun suya eklenmesi ile oluşturulacak suya nasırın olduğu nokta sokulduğunda nasırın çözülmesine yardımcı olacaktır. 2-3 yemek kaşığı limon suyunu ılık su içine atıp, 2-3 dakika sonra kabartma tozunu ekleyerek bu solüsyonu hazırlayabilirsiniz.

ANANAS

Nasıra karşı kullanılan yöntemlerden bir tanesi de ananas olarak bilinir. Ananasın kabukları atılmadan el ve ayakta oluşan nasırlara karşı kullanılabilir. Ananas kabuğunun sarı olan bölgesi nasıra temas ettirilir. Böylelikle ananasın hücre yenileme özelliği nasırda da kullanılarak kurutulması sağlanır.

DOMATES KABUĞU

Domates kabukları nasıra iyi gelerek daha hızlı iyileşmesini sağlar. Soyulan domatesin kabukları nasırlı bölgeye konulur ve sarılır.

MALZEMELER

Bir parça domates

Gazlı bez

Sabun ve su

DOMATESLE NASIR UYGULAMASI

Bir dilim domates kesin ve etkilenen bölgeye yerleştirin ve tutturmak için gazlı bezle örtün.

Yüzde yüz etkili olması için el yada ayağınızı bir gece bu şekilde bekletin.

Ertesi gün, gazlı bez ve domatesi çıkartın ve ayaklarınızı genellikle yaptığınız gibi sabun ve suyla yıkayın. Sonra nasır şişliğinin yavaş yavaş azaldığını göreceksiniz.

Nasıra domates kadar şifalı bir tedavi yok. Domates, nasırların ortadan kalkmasını hızlandıracak iyileştirici özelliklerle dolu olan doğal bir maddedir.

Bu işlemi nasır tamamen kaybolana kadar özellikle geceleri uyurken tekrarlayın.