ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Fırında somon tarifi! Hem hafızaya hem mideye hizmet Omega-3 kaynağı

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Fırında somon tarifi! Hem hafızaya hem mideye hizmet Omega-3 kaynağı

Akşam yemeğine fırında somon tarifi arayanlar için en detaylı püf noktaları hazırladık. Nazik bir balık olan somonu pişirmek kolay, lezzetini tutturmak zordur. Omega-3 kaynağı somon fırından çıkardıktan sonra bile kalan ısıyla pişmeye devam edecek bir balıktır. Bu yüzden somon pişince hemen çıkarın. İşte fırında somon tarifi ve malzemeler…

Balığı hiç sevmeyenler bile fırında somon tarifine bayılabilir. Çünkü somon yumuşak ve lezzetli bir balıktır. Peki, fırında somonun piştiği nasıl anlaşılır?

Somonun ortasına parmağınızla vurun ve yumuşaksa ve kolayca dağılıyorsa fırından çıkarıp servis etmeden önce 10 dakika dinlendirin. Ardından nefis somonu servise hazırlayabilirsiniz. Somonu zeytinyağı, limon ve karabiberle soslamayı sakın unutmayın. İşte nefis Omega-3 kaynağı fırında somon tarifi...

FIRINDA SOMON İÇİN MALZEMELER

Somon balığı

Zeytinyağı

Tuz

Limon

Defne yaprağı

İsteğe göre sarımsak

FIRINDA SOMON TARİFİ

Fırında somon balığı için öncelikle balığı marine edecek sosumuzu hazırlayalım. Bir kaba 3-4 kaşığı zeytinyağı, tuz, sarımsak, birkaç damla limon suyunu karıştırın. Ardından somon balığının içine ve dışına iyice sürün. Vaktiniz varsa yarım saat bekletin.

Balığı daha sonra yağlı kağıdın üzerine alın.

Üzerine kıyılmış limon dilimi, isteğe göre patates ve defne yaprağı yerleştirilerek yağlı kağıdın üzerine yerleştirin.

Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Fırında somon balığınız hazır. Afiyet olsun.

SOMON BALIĞININ PÜF NOKTASI

Somon balığını pişirmeden önce zeytinyağı, limon ve sarımsak ile yarım saat marine ederseniz lezzetine lezzet katmış olursunuz. Kılıçları cımbız yardımıyla alabilirsiniz.

Başarıda disiplin mi sevgi mi daha etkili? Biri zeka için daha önemli