ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Elektronik kelepçeyle cinayet!

DHA - | Son Güncelleme Tarihi:
Elektronik kelepçeyle cinayet!

Boşanmak isteyen eşi Döne Bozdemir'i metro istasyonunda katleden Gafer Bozdemir'in elektronik kelepçeyle izlendiği öğrenildi. Cinayetten 2 gün önce uzaklaştırma yasağını ihlal eden caninin 3 gün hapse çarptırıldığı; ancak yakalanamadığı ortaya çıktı.

Ankara Çankaya'da 14 Eylül'de 4 çocuk annesi Döne Bozdemir'le (44) boşanma aşamasındaki eşi Gafer Bozdemir (46), Sıhhiye Metro İstasyonu çıkışında tartıştı. Silahını çeken adam, kurşun yağdırdığı eşini sırtından vurarak katletti. Çevredekilerin yakaladığı saldırgan, polise teslim edildi; çıkarıldığı nöbetçi hâkimlikçe tutuklandı.

4 çocuk annesi Döne Bozdemir, bir pizzacıda çalışıyordu.

1 KM'LİK UZAKLAŞTIRMA YASAĞI

Cinayetin ardından ise ihmaller zinciri ortaya çıktı. Döne Bozdemir'in kendisine ve çocuklarına şiddet uyguladığı gerekçesiyle 12 Eylül 2023'te eşine davası açtığı; ayrıca uzaklaştırma ve elektronik kelepçe tedbiri uygulanmasını talep ettiği öğrenildi.

Ankara 12'nci Aile Mahkemesi'nin Gafer Özdemir'in 6 ay süreyle eşinin yanına bin metreden fazla yaklaşmasını yasakladığı öğrenildi. Zanlıya mahkeme kararıyla elektronik kelepçe takıldığı da bildirildi. Buna rağmen Gafer Bozdemir'in sürekli eşini takip ettiği, cinayetten 2 gün önce de yine eşine yaklaştığı için mahkeme tarafından 3 gün zorlama hapis cezasına çarptırıldığı belirlendi. Hapis kararına rağmen teslim olmayan Gafer Bozdemir'in elektronik kelepçeyle izlenirken eşini öldürdüğü anlaşıldı.

Elektronik kelepçe takılan yükümlüler, polis ekiplerince 7 gün 24 saat canlı takip ediliyor.

YAKALANSAYDI KARDEŞİM ÖLMEYECEKTİ

Döne Bozdemir'in ağabeyi Ercan Çelebi, şöyle isyan etti: "3 gün hapis cezası var o adamın. O an hapse atılsa 4 çocuk yetim kalmayacaktı, kardeşim canından olmayacaktı, biz de bu acıyı yaşamayacaktık."