ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Ayşenur'a uzaktan ateş edilmiş... Otopsi raporu çıktı

Fatih Coşgun - | Son Güncelleme Tarihi:
Ayşenur'a uzaktan ateş edilmiş... Otopsi raporu çıktı

Yardım dağıtmak için gittiği Batı Şeria'da İsrail askerlerince katledilen Ayşenur Ezgi Eygi'nin otopsi incelemesi tamamlandı. Rapora göre genç kız keskin nişancı atışıyla vurulmuş.

TüRk vatandaşı Ayşenur Ezgi Evgi, İsrail askerleri tarafından Batı Şeria'da hedef alınmıştı. Hem dünyada hem Türkiye'de büyük yankı uyandıran bu olayda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi'nin İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi incelemesi tamamlandı. Raporda Eygi'nin ölümüne sebep olan kurşunun tek başına ölüm meydana getirir nitelikte olduğu belirtildi. Eygi'nin vücudundaki 1 adet ateşli silah mermi çekirdeği giriş yarası olduğu ve bu yaralanmayı oluşturan atışın tek başına ölüm meydana getirir nitelikte olduğu vurgulandı.

RAPOR HAZIRLANDI

Raporda, Eygi'nin katledilmesinde keskin nişancıya işaret edilerek, "Mermi çekirdeği giriş yarasında ve etrafında yanık, duman, is ve barut atıkları tespit edilemedi. Atışın uzak atış mesafesinden yapılmış olduğu değerlendirilmektedir" denildi.

SUÇ DELİLLERİ

Otopsi sırasında Eygi'nin cesedinden 6 adet metalik cisim çıkarıldı. Cesetten çıkan bu metal parçalar, suç delili teşkil etmesi sebebiyle Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edildi. Raporun sonuç bölümünde ölümün ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmasına bağlı kafa ve beyin dokusu harabiyeti sonucu meydana geldiği kanaati belirtildi.