ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

‘Aracın sensörleri uyarı vermedi' Miray'ı ezen öğretmenden savunma

Olcay Savacı - | Son Güncelleme Tarihi:
‘Aracın sensörleri uyarı vermedi' Miray'ı ezen öğretmenden savunma

Ordu'nun Altınordu ilçesinde, uyum haftası kapsamında okula gelen 7 yaşındaki Miray Arslan'a cip ile çarparak ölümüne neden olan beden eğitimi öğretmeni Banu Kaya, “Aracın sensörleri tehlike olduğunu bildiren herhangi bir uyarı vermedi. Aracı park ettikten sonra çocuğu yerde gördüm” dedi.

Ordu'da 'uyum haftası' için okula giden birinci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Miray Arslan'a, kullandığı cip ile çarparak hayatını kaybetmesine yol açan beden eğitimi öğretmeni Banu Kaya, tutuklu yargılandığı duruşmada savunma yaptı.

Kaya, "Kapıdan giriş yaptığım sırada aracımın etrafında herhangi bir tehlike olduğunu belli edecek şekilde araçtan bir uyarı almadım. Kapıdan geçerek aracı park ettim. Tüm bu sırada aracımın camları kapalıydı, klimayı kullanıyordum ve müzik dinlemiyordum" dedi. 'kemik sesini duydum' Mahkemede bir öğrenci velisi Dilek Avcı tanık olarak dinlendi.

Avcı, "Sanık, bahçe içinde de hızlı bir şekilde geçerek servis araçlarının bulunduğu yere park etti. Miray'ın kemiklerinin kırılma sesini de duydum" dedi. Savcı mütalaasında, sanığın asli kusurlu olduğu, 'bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçunu işlediği ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesi sunuldu.