ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Alıç sirkesi ile zayıflamak mümkün mü? Bir ayda 5-7 kilo verilebilir mi?

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Alıç sirkesi ile zayıflamak mümkün mü? Bir ayda 5-7 kilo verilebilir mi?

Alıç sirkesi, özellikle salata soslarında keyifli bir lezzet dokusu için tercih ediliyor. Ayrıca bazı gıdaların uzun süre korunması için de alıç sirkesi kullanılıyor. Alıç sirkesinin antioksidan etkileri de halk arasında çok iyi bilinir. Peki, Alıç sirkesi zayıflatır mı? detayları haberimizde…

Alıç sirkesinin tokluk hissi vermesi, onun kilo vermeye yardımcı olmasının anahtarı. Bilinçli şekilde kaliteli alıç sirkesi tüketimi ile sürekli tokluk hissetmek ve belki, oburluktan kaçınmak mümkün olabilir. Ayrıca metabolizmayı hızlandıran etkisinin olması da yine kilo vermeye yardımcıdır. Bilinir ki; hızlı metabolizma, besinlerin yağ olarak depolanmasını önler. Öyle ise metabolik hızlanmaya yardımcı olan prebiyotikler, sebzeler, meyveler ve sirke kilo vermeye de yardımcı olur.

Alıç sirkesi kendine has aromasından dolayı kimileri tarafından çok seviliyor kimileri tarafından da kokusu keskin bulunuyor. Ancak şifa deposu olan alıç sirkesini tüketmekten ve kullanmaktan hiç kimse vazgeçemiyor.

Alıç sirkesinin faydaları nelerdir?

BOĞAZ AĞRISI: Yarım fincan ılık suyun için katılan bir çorba kaşığı alıç sirkesi, boğaz ağrısına iyi gelir. Bu karışımı gargara olarak kullandığımızda boğazdaki bakterileri yok eder. Diğer yandan bu karışım sinüsleri de rahatlatır.

AĞIZ KOKUSU: Alıç sirkesi ile gargara yapmak, ağızdaki bakterileri öldürerek ağız kokusu oluşmasını önler. Ağız kokusunda kurtulmak için bir çay kaşığı alıç sirkesi içmeniz yeterli olacaktır.

SAÇ BAKIMI: Alıç sirkesinin bir diğer faydası da saç bakımınadır. Saçlarını yıkadıktan sonra durulama amacıyla kullanılan alıç sirkesi, saçınızın daha parlak olmasını sağlar. İki yemek kaşığı alıç sirkesi ve yarım lite suyu karıştırın. Faydasını görmek için haftada en az iki kez kullanın.

ZAYIFLAMAYA YARDIMCI OLAN ALIÇ SİRKESİ TARİFİ

Malzemeler:

1 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı bal

1 tatlı kaşığı alıç sirkesi

Yapılışı:

Bir kabın içerisine malzemeler listesinde belirtilen kadar su koyun.

Tüm malzemeleri karıştırıp su dolu kabın içerisine ekleyin.

Karışımı karıştırmaya son vermek için balın erimesini bekleyin. Bal eridikten sonra karıştırmayı bırakabilirsiniz.

Bu alıç sirkesi karışımı sabahları kahvaltıdan 20 dakika kadar önce aç karnına tüketmeye çalışın. İsterseniz öğle ve akşam yemeğinden önce de birer bardak içmenizde bir sakınca yoktur.

Fakat bir günde üç bardaktan fazla tüketmeniz sağlığınıza zarar verebilir. Bu kürü uygulamadan önce önlem olması açısından doktorunuza danışmanızda fayda var.