ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Başıboş köpeklere ilişkin kanun teklifinde değişiklik

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Başıboş köpeklere ilişkin kanun teklifinde değişiklik

Başıboş sokak köpeklerine ilişkin kanun teklifinde değişiklik yapıldı. Detayları 24 TV Muhabiri Nagehan Akbulut aktardı.

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik yasa teklifini görüşmek için bugün yeniden toplandı. Görüşmeler sırasında gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginlik üzerine görüşmelere ara verildi. Kanun teklifine ilişkin yeni bir gelişme de yaşandı. AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, kanundan "ötanazi" kelimesi çıkarılacak, "Veterinerlik Hizmetleri Kanunu'nun 9 Maddesi'nin 3. Fıkrası'nda yer alan hükümler uygulanır." hükmü eklenecek.

Sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Vahit Kirişci başkanlığında tekrar başladı.

GÖRÜŞMELERE GERGİNLİK ARASI

Muhalif vekillerin televizyonun tekrardan kurulması isteğinin reddedilmesi üzerine tartışma büyüdü. Bunun üzerine komisyon görüşmelerine 5 dakika ara verildi. Aranın ardından komisyon yeniden toplanarak, teklifi görüşmeye devam etti.

ÖTENAZİ KELİMESİ ÇIKARILIYOR

Kanun teklifine ilişkin görüşmeler sürerken yasa tasarısına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

AK Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, kanun teklifinden "ötenazi" kelimesi çıkarılacak, "Veterinerlik Hizmetleri Kanunu'nun 9 Maddesi'nin 3. Fıkrası'nda yer alan hükümler uygulanır." hükmü eklenecek

Bugüne kadar böyle bir yapı görmediğini hayvan severlerin Meclis'i adeta istilaya uğrattığını belirten Akbulut, "Hem hayvan hakları savunucuları hem de mağdur aileler Meclis Parlamentosu'nda diyebiliriz. Geçtiğimiz hafta görüşmeler sabaha kadar sürmüştü ve sadece 3 madde geçebilmişti. Bugün ise hala 4. Madde üzerinden görüşmeler devam ediyor. Aynı zamanda AK Parti ve CHP kurmayları arasında da görüşmeler devam ediyor. Bu çerçevede teklifin içerisinde bulunan 'ötenazi' ifadesinin çıkarılacağını AK Parti kaynakları tarafından ifade edildi. Bu ifadenin yerine yeni bir tanım gelerek, 'Uygulanır' hükmü geliyor. Bu hükmü hatırlatmakta fayda var. Bu hüküm çerçevesinde hayvanlara ötenazi yapılmayacağı ifade ediliyor ve yapılacak işlemin nasıl olacağına ilişkin de kriterler getiriliyor. Bir veteriner hekimin gözetimi altında yapılabilir deniyor. Ayrıca hayvanın acı ve ıstırap çeken bir konumda, bulaşıcı bir hastalığının olması durumlarında bir veteriner hekimin karar vermesil halinde ötenazinin uygulanabileceği ifade ediliyor ilgli değişiklikte." ifadelerini kullandı.