ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

CHP'de gergin kurultay! Özgür Özel ne istiyor

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
CHP'de gergin kurultay! Özgür Özel ne istiyor

CHP'nin gergin başlayan kurultayına eski genel başkan Kılıçdaroğlu'nun gölgesi düşerken, yeni genel başkan Özgür Özel tüzüğü istediği haliyle kabul ettirmek için partililere yönelik sert mesajlar verdi.

CHP eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun tüm hamlelerini boşa çıkartmak için harekete geçti. Partinin tüzük kurultayı Sivas'ın ardından Ankara'da toplandı. Toplantıda katılımcıların hangi koltuklara oturacağı önceden belirlendi. Ama Kılıçdaroğlu'nun isminin yazılı olduğu koltuğa Selin Sayek Böke oturunca ortaya kriz görüntüsü çıktı. Son çare olarak koltuklara yapıştırılan isimlikler tek tek söküldü.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN TOPTANCI YAKLAŞIM

CHP Genel Başkanı Özgür Özel konuşmasında sert mesajlar verdi. Tüzüğün kabul edilmesi için partililere karşı esti, gürledi. Özel, "ben bu tüzüğün herhangi bir maddesinin ya da bütününün örgütün tümü tarafından sahiplenilmemesi durumunu bu örgüt açısından son derece sorunlu demeyeyim ama kaygı verici bulurum" dedi.

PARTİYE HAKİM OLMAK İSTİYOR

CHP'nin tüzük kurultayından kulislere yansıyanlara göre Genel Başkan Özgür Özel partiye hakim olabilmek için kendi A takımıyla birlikte belirlediği 90'a yakın ismi milletvekili adayı yapmak istiyor. Bunun dışındaki adaylar için ise "örgüt denetiminde ön seçim" yöntemi gündemde. Kabul edilmesi beklenen yeni tüzükle partide 3 dönem sınırının da gelebileceği konuşuluyor. Buna göre genel başkan, milletvekilleri ve belediye başkanları 3 dönemden fazla görevde kalamayacak.