ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Bakan Yumaklı İzmir'de: Herhangi bir risk söz konusu değil

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Bakan Yumaklı İzmir'de: Herhangi bir risk söz konusu değil

İzmir'in Menderes ve Selçuk ilçeleri ile Aydın'ın Kuşadası ilçesinde devam eden orman yangınlarına müdahale sürüyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangına ilişkin, "118 kara aracı ve yaklaşık 500'e yakın arkadaşımız yangına müdahale ediyor. Selçuk-Kuşadası yolu tedbir amaçlı kapalı." açıklamasında bulundu. Ayrıca Bakan Yumaklı, yangınların yerleşim yerleri için risk teşkil etmediğini vurguladı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın konuşmasından öne çıkan satır başları:

Vatandaşlarımız geçmiş olsun diliyorum, bugün Türkiye genelinde 44 adet yangın çıktı bunlardan 11 tanesi yüksek risk grubundaki yangınlardan. 6 tanesi ile ilgili gereken müdahaleler yapıldı. Onlar herhangi bir risk teşkil etmiyor.

İzmir Menderes ve Selçuk'da başlayan yangınlara arkadaşlarımız müdahalelerin devam ediyor. Menderes ile ilgili enerji düşürülmüş durumda ama henüz kontrol altında değil. Selçuk'da da şu anda bulunduğumuz yerde de 2 bölgede de yoğun müdahale yapılıyor. Herhangi bir risk söz konusu değil, yerleşim yerleri ve konaklama tesisleri açısından.

Selçuk yangınına ilk anda; 4 uçak, 8 helikopter, 80 kara aracı ve yaklaşık 480 arkadaşımızla müdahalede bulunduk.

Hava kararınca özellikle 3 gece görüş helikopteri ile müdahaleye devam ettik.

Menderes yangınında ise ilk anda; 5 uçak, 12 helikopter, 56 kara aracı ve yaklaşık 360'a yakın arkadaşımız müdahaleye başladı. hava kararınca bu sayı 48 kara aracı ve 200 üzeri personel olarak devam ediyor.

Selçuk Kuşadası yolu halihazırda kapalı. Herhangi bir tehlike olmayana kadar kapalı olacak.

Havaların ısındığı bu günlerde mutlaka hassas ve tedbirli davranılması gerektiğin belirtmek istiyorum. Bizler her zaman belirttiğimiz gibi yangınların %90'nın insan kaynaklı olduğunu ifade ediyoruz.. Bütün bunların basit tedbirlerle bu hale gelmesini önlemek mümkün.

Vatandaşlarımızdan özellikle üstün bir hassasiyet bekliyoruz.

Bu yangınların çıkma sebebiyle alakalı halihazırda soruşturmalar devam ediyor. 1'i hariç; İmzir Menderes'teki çıkan yangın maalesef ki bir hobi bahçesinden çıktı. Şu anda ilgili kişiler gözaltında. Bir daha söylüyorum insan unsuru birçok şeyi önleyebilecek konumdayken çok basit tedbirlerle bu hale gelmesini önleyecekken biz hala 2024 yılının haziran ayında hassas olunmasını konuşuyoruz.