ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

CHP gerçekten adalet mi istiyor?

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
CHP gerçekten adalet mi istiyor?

Sinan Ateş cinayeti davasıyla ilgili olarak ilk günden bu yana manipülasyonlar gündeme geliyor. Peki kimileri için niyet gerçekten adalet aramak mı yoksa siyasal ajandaları için dava kullanılmak mı isteniyor? İşte ayrıntılar.

Sinan Ateş cinayeti davası başladı. Acılı eş Ayşe Ateş'in yanında CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve bir önceki Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu oturdu. Dayanışma gösterdi.

BAYKAL İÇİN ADALET İSTEMEMİŞLERDİ

Eğer mesele adalet arayışıysa, aynı iki isim, FETÖ'nün Baykal'a kaset kumpası davasına katılmamıştı mesela. Baykal'ın kızı Aslı Baykal, CHP babama kurulan kumpasta neden davaya müdahil olmadı diye sormuş cevap alamamıştı.

ÜLKÜCÜ ÇAKIR'A ÜZÜLMEMİŞLERDİ

Aynı isimler ülkücü Fırat Çakıroğlu Ege Üniversitesi'nde PKK yandaşları tarafından katledildiğinde de ortada yoktu. Bu yüzden mesele gerçekten adalet arayışı mı yoksa MHP'yi köşeye sıkıştırıp, Cumhur İttifakı'nı parçalama çabası mı sorgulamak gerekir...

AJANDA CUMHUR'U PARÇALAMAK MI?

Acılı eş Ayşe Ateş davaya devletin verdiği beş koruma ve çelik yelekle geldi. "Burada gazetecilik yapılmıyor" diye terk ettiği Halk TV'ye geri dönen İsmail Saymaz'ın konuğu oldu. Burada dikkat çekici olan mesele şu: Cinayetin ilk anından itibaren Ayşe Ateş'in acısından nemalanmaya, yönlendirmeye çalışanlar var mı, yok mu? Zira kolluk güçlerinin dahi ortaya çıkaramadığı gizli bilgileri biliyormuş gibi yorumlar yapıyor. MHP yönetimini hedef tahtasına koyuyor.

TÜM İDDİALAR ARAŞTIRILIYOR

Kendisinin de söylediği gibi yargı ortaya atılan her iddia ile ilgili inceleme ve soruşturmasını sürdürüyor. Ancak ilk günden bu yana sürekli olarak algı operasyonlarıyla dava süreci yönlendirilmeye çalışılıyor. Yönlendirme demişken ilk duruşmada tetikçi Eray Özyağcı, savcının kendisine "Devlet Bey'den emir aldıysan söyle iki tane de isim ver biz seni koruyacağız" dediğini iddia etti. "ben buna alet olmam dediğimde, hücrede çürü de gör" şeklinde konuşmalar geçtiğini öne sürdü. Yine bir başka savcının da "MHP'li iki ismi ver yeter, biz seni koruruz" şeklinde yaklaştığını iddia etti.

SANIK İDDİALARI ÇOK ÇARPICIYDI

Diğer sanık Doğukan Cep ise Sinan Ateş'in bir dava dosyası için kendisinden para aldığını ve alacak verecek meselesi sebebiyle olayın vuku bulduğunu iddia etti.

Elbette tüm bunlar birer iddia. Ancak mahkeme salonunda söylendi. Tetikçinin ifadesi olarak tutanaklara geçti. Bu yüzden herkesin sabırlı olması. Gerçeklerin gün yüzüne çıkması ve yargının işini sağlıklı bir şekilde yapması için beklemesi gerekiyor.