ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Kayseri'deki karanlık senaryo

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Kayseri'deki karanlık senaryo

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye ile normalleşme mesajları vermesinin hemen ardından Kayseri'de cinsel istismar iddiasıyla sokaklar karıştırılmaya çalışıldı. Suriyeliler hedef alındı. İsrail gizli servisi Mossad, kutlama mesajı paylaştı.

Kayseri'de Suriye uyruklu bir kişinin Suriyeli bir çocuğa yönelik cinsel taciz iddiası tam da kışkırtma zemini arayanların beklediği fırsattı.

KARANLIK ELLER İŞ BAŞINDA

Sokaklar karıştırıldı. Gerilim artırıldı. Geçici sığınmacılara yönelik öfke kıvılcımını yangına çevirme çabası kameraya yansıdı. Peki tam da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye ile normalleşme mesajı vermesinin ardından yaşananlar tesadüf mü? Yoksa zamanlama manidar mı?

DÜNYADA YABANCI DÜŞMANLIĞI ARTIYOR

Tüm dünyada yabancı düşmanlığı artıyor. Avrupa'da ırkçılar gurbetçileri, Müslümanları hedef alıyor. Bu süreçte Türkiye bir yandan bölgesindeki ateşi söndürmeye çalışırken diğer yandan da geçici sığınmacılar için çözüm arıyor.

YILDA 25 BİN TACİZ DOSYASI VAR

Suç ve suçlunun dini, dili, rengi, etnisitesi olmaz. TÜİK verilerine göre Türkiye'de yılda 25 bin çocuğa yönelik istismar davası açılıyor. Kilis'te 9 yaşındaki kız çocuğu Gina bir Türk tarafından önce tecavüz edilip sonra öldürülmüştü.

KIŞKIRTMA KİME NE YARAR SAĞLAR?

Yani sapık her milletten çıkabiliyor. Peki Kayseri'deki cinsel istismar iddiasının ardından sokakları karıştırmak kime ne yarar getirecek? Zira konu yargıya intikal etmiş vaziyette.

67 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Emniyet güçleri şimdi tüm kamera kayıtlarını inceliyor. Özellikle yağma, yakma ve evlere yönelik saldırı gerçekleştirenlerin kimlikleri belirlendikten sonra yargı önünde hesap verecekler.

6-8 EKİM KIŞKIRTMASINI UNUTMA!

Zira Türkiye en son 6-8 Ekim kışkırtmasında böyle korkunç saldırılarla karşı karşıya kaldı. Zafer Partisi'nin Suriyeli sığınmacıları hedef gösteren mesajı tıpkı geçmişte HDP'nin paylaşımı gibiydi.

Ancak yakın siyasi tarihte, kimseye hiçbir faydası olmayan pek çok kışkırtma olayı acılara sebep oldu.

MOSSAD'IN PAYLAŞTIĞI MESAJ

Burada kimse İsrail ya da Suriye istihbaratının tuzağına düşmemeli. Sosyal medyadan yapılan çağrıların peşine düşüp sokakları karıştırmaya çalışanlar yaptıklarının suç olduğunu akıldan çıkarmamalı. Zira toplumsal meselelerin çözümü kışkırtıcıların peşine takılmak değil, siyaset üzerinden çözüm aramakla mümkün.