ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Bahçelievler'deki İmam Hatip Lisesi öğrencileri Güney Kore'de robot yarışmasında dünya şampiyonu oldu

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Bahçelievler'deki İmam Hatip Lisesi öğrencileri Güney Kore'de robot yarışmasında dünya şampiyonu oldu

Bahçelievler 15 Temmuz Şehitleri Teknoloji, Fen ve Sosyal Bilimler Anadolu İmam Hatip Lisesi robot ve yapay zeka kulüpleri öğrencilerinden oluşan “AI & Robotics Team” takımı Güney Kore'nin başkenti Seul'de 20-21 Temmuz 2024 tarihlerinde düzenlenen “2024 AI RoboSports World Cup” organizasyonunda “The Settler” kategorisinde Dünya Şampiyonluğu, “DRC Explorer” kategorisinde ise “Deprem Sonrası Yardım Robotu” ile Dünya İkinciliği kazanarak ülkemizi gururlandırdı.

Eğitimde Yapay Zeka Zirvesi'nde birbirinden nitelikli üç yapay zeka projesi sergilenmeye hak kazanan Yapay Zeka Kulübü ile ülkemizde yapılan robot yarışmasında Türkiye Üçüncülüğü kazanan Robotik Kulübü öğrencileri global seviyede de dikkatleri okulumuza çekmeyi başardı.

Güney Kore'de yapılacak olan "2024 AI RoboSports World Cup" organizasyonuna davet alan okulumuzda hiç zaman kaybedilmeden yapay zeka ve robotik ekipleri birleştirildi ve yoğun bir çalışma maratonuna girildi. Gayretli çalışmaların meyvesi ise Dünya Şampiyonluğu ile alındı. Ülkemizi gururlandıran bu başarı, 6 farklı ülkeden toplamda 300'e yakın takımın katıldığı büyük bir organizasyonda geldi.

Takımlarımızdaki bütün öğrencilerimizi, mentör öğretmenlerimizi ve desteğini esirgemeyen velilerimizi tebrik ederiz.

Anadolu İmam Hatip okullarında uygulanan Fen ve Teknoloji Programı sayesinde yapay zeka, robotik, kodlama ve benzeri teknoloji alanlarında kendini geliştirme ortamı bulan öğrencilerimizin uluslararası etkinliklerde özgüvenli bir biçimde başarılara uzanmasını sağlamıştır.