ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

AFAD duyurdu: Çanakkale'de 4.7 büyüklüğünde deprem

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
AFAD duyurdu: Çanakkale'de 4.7 büyüklüğünde deprem

AFAD, Çanakkale'nin Ezine ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Anadolu Ajansı Çanakkale Muhabiri Burak Akay detayları 24 TV'de aktardı.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, sarsıntı yerin 10,23 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

ÇANAKKALE VALİSİ ÖMER TORAMAN'DAN AÇIKLAMA

sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ezine merkezli 4,7 şiddetindeki deprem nedeniyle şu ana kadar intikal eden herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Ekiplerimiz sahada olup, tarama faaliyetleri devam etmektedir. Çok geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

"AN İTİBARİYLE OLUMSUZ BİR DURUM YOK"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikay, depreme ilişkin sosyal medya hesabından son durumu paylaştı.

Saha taramalarına başlandığını belirten Yerlikaya, "An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen ihbarları tek tek değerlendiriyoruz" dedi.

"RABBİM ÜLKEMİZİ VE MİLLETİMİZİ HER TÜRLÜ AFETTEN KORUSUN"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Çanakkale'nin Ezine ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Yılmaz, sosyal medya hesabındaki paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Çanakkale'de meydana gelen, İstanbul ve çevre illerde hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. AFAD ve ilgili kurumlarımız saha tarama çalışmalarını sürdürmektedir. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun."

"VATANDAŞLAR PANİKLE KENDİLERİNİ SOKAĞA ATTI"

Depremin 17:39 da meydana geldiğini belirten Akay, "Çanakkale merkezinin yanı sıra çevre illerden de deprem hissedildi. Depremi hisseden vatandaşlar panikle sokağa attılar kendilerini. Şu an için vatandaşlar normal yaşantılarına devam etmeye başladılar, şu an için bir panik havası kalmadı diyebiliriz." ifadelerini kullandı.