ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Eviniz'de bolluk bereket! Kötü enerjileri yok ediyor Adaçayı faydaları nelerdir? Adaçayı ile ilgili tüm sorular

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Eviniz'de bolluk bereket! Kötü enerjileri yok ediyor Adaçayı faydaları nelerdir? Adaçayı ile ilgili tüm sorular

Tütsü kullanımı son zamanlarda oldukça fazla artış göstermiştir. Günümüzde oldukça popüler olan tütsüleri bolluk bereket getirmesinde kötü enerjileri yok edilmesinde kullanılıyor. En yaygın olarak kullanılan tütsü çeşitlerinden birisi de adaçayı tütsüsü olarak bilinmektedir. Evde adaçayı tütsüsü nasıl yakılır? Adaçayı tütsüsü ile ilgili merak edilen tüm sorular

Adaçayı tütsüsü ile kötü enerjilerden kurtulabilirsiniz. Kapalı ortamlarda zaman zaman ağır enerjiler oluşabiliyor. Bu olumsuz enerjiler o ortamda yaşayan kişilerin ruh halini oldukça etkiliyor. Uzun süredir gergin ve depresif hissediyor evinizde bolluk ve bereketin olmadığını düşünüyorsanız bunun nedeni evin kötü enerjisi olabilir.

ADAÇAYI EN ÇOK NEYE İYİ GELİR?

Adaçayının içeriğinde bulunan C vitamini, bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna katkıda bulunur. Balgam söktürücü özelliği sayesinde öksürük tedavisinde destekleyici rol oynar. Ada çayının mide ve bağırsak problemlerini rahatlatıcı özelliği vardır. Ada çayının idrar söktürücü özelliği vardır.

HER GÜN ADAÇAYI İÇERSEM NE OLUR?

Bu çayın fazla tüketilmesi vücutta birikmelere sebep olur ve bu da sindirim sistemini olumsuz etkiler. Adaçayının uzun süreli kullanımında karaciğer üzerinde olumsuz etkileri olabileceği araştırmacılar tarafından saptanmıştır. Kan pıhtılaşmasını etkileyeceği için ameliyatlar öncesinde adaçayı içimi önerilmez.

ADAÇAYI KADINLARDA NE İŞE YARAR?

Adaçayı, "emenagog" yani adet görmeyi kolaylaştıran bir bitkidir. Östrojen gibi bazı hormonları uyararak adet döngüsünü düzenler. Ayrıca adet öncesi dönemde karşılaşılan baş ağrısı, mide bulantısı, ruh hali değişiklikleri ve yorgunluk gibi durumların azaltılmasına yardımcı olur.

ADAÇAYI HANGİ VİTAMİN İÇERİR?

Biberiye, kekik ve nanenin de içinde bulunduğu ballıbabagiller familyasından olan ada çayı; A, B3, B6, B9, E, ve K vitaminlerinin yanı sıra bakır, çinko, demir, kalsiyum, manganez ve potasyum mineralleri bakımından da zengindir. Ada çayı az miktarda kalori, yağ, lif ve protein de içerir.

ADAÇAYINA LİMON SIKILIR MI?

Nasıl kullanılır? 1 yemek kaşığı taze (15 gr) veya 1 çay kaşığı kuru (4 gr) adaçayının üzerine 200 ml kaynar su eklenir, 5 dakika demlenir. Süzüldükten sonra bal ve limon ile tatlandırılarak sıcak veya soğuk içilebilir.

ADAÇAYI GENİZ AKINTISINA İYİ GELİR Mİ?

İçeriğindeki terpen ve terpenoid adı verilen uçucu bileşenler sayesinde ise pek çok bakteri ile savaşırken, birçok ilaca karşı direnç gösteren bakterilerin de çoğalmasını önlemektedir. Anti-inflamatuar etkiye sahip olan adaçayı ile ekinezya, geniz akıntısıyla seyreden boğaz ağrısına ve akut farenjite iyi gelmektedir.

EVDE ADAÇAYI YAKMAK NE İŞE YARAR?

Adaçayı tütsüsü yakmak ruh halinizi iyileştirmenize yardımcı olabilir. Anksiyete , depresyon ve sinirlilik gibi olumsuz ruh hallerinden arınmanıza destek olur. Adaçayı tütsüsü stresinizi azaltabilir. Aynı zamanda duygu durumunuzu olumlu yönde geliştirebilir.

ADAÇAYI TÜTSÜSÜ UYKU GETİRİR Mİ?

Adaçayı tütsüsü genellikle sakinleştirici bir etki sunmaktadır. Evlerde enerjinin değişmesi ve sakinleşmek için adaçayı tütsüsü kullanılabilmektedir.