ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Bir fincanı iki kilokalori içtikçe zayıflatıyor kilo vermenin yeni formülü peki hangi bitki çayları kilo verdiriyor

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Bir fincanı iki kilokalori içtikçe zayıflatıyor kilo vermenin yeni formülü  peki hangi bitki çayları kilo verdiriyor

İdeal kilomuza kavuşmak isterken; bunu sıkıcı bir uygulama olmaktan çıkarıp sağlıklı ve keyifli bir çay molasına dönüştürmek mümkün. Peki, nasıl? Sadece bir fincanı 2 kilokalori olan yeşil çay ve diğer bitki çayları hızlıca kilo vermenizde size yardımcı olur. Kilo vermede yardımcı işte bitki çayları

Kontrollü bir şekilde kilo vermek için zayıflama çayları oldukça etkilidir. Kolay bir şekilde hazırlanabilen bitki çayları içerdiği besin değerleri ile vücutta yağ birikimini engellemeye ve vücuttaki ödemlerin atılmasını yardımcı olur. Bununla birlikte metabolizmadaki şeker düzeyini kontrol eder ve bağırsak sağlığını destekler.

ZAYIFLATAN BİTKİ ÇAYLARI NEDİR?

Zayıflatan bitki çayları şunlardır.

Yeşil Çay

Yeşil çay tüketimi kilo vermeyi kolaylaştırır ve vücut yağ oranını düşürmüş olur. Yeşil çay zayıflamak isteyen kişilere önerilebilir. Çünkü bir fincan yeşil çay tüketimi sadece 2 kilokalori enerji içerir.

Oolong Çayı

Oolong çayı, yarı fermente edilmiş bir çay türüdür ve hem yeşil çayın hem de siyah çayın faydalarını bir arada sunar. Oolong çayı, yağ metabolizmasını hızlandırarak ve kalori yakımını artırarak kilo verme sürecine katkı sağlar.

Mate Çayı

Mate çayı metabolizmayı hızlandırdığı ve yağ yaktığı için zayıflatma etkisi vardır. Tüketicilerin Mate çayını tercih sebeplerinin çoğu kilo verimini hızlandırmaktır. Sindirim sitemine destek olan mate çayı aç karınla içildiğinde tokluk hissi vermektedir.

ZENCEFİL ÇAYI

Zencefil Çayı: Zencefil sağlık açısından faydalı bir besindir. Gebelikte ilk aylardaki mide bulantılarında, kilo verme sürecinde oldukça destekçidir. Geçmişten bu yana özellikle mide sorunlarında, astım gibi birçok hastalıkta bitkisel tedavi olarak tercih edilen bu besin aynı zamanda antioksidan etkisiyle iltihabı, ağrıyı ve şişkinliği de azaltır.

ZAYIFLAMA ÇAYI NASIL YAPILIR?

Zayıflama çayı hazırlamak için gereken malzemeler şunlardır.

1 litre su

2 adet kabuk tarçın

1 adet elma

1 limon suyu

1 avuç maydanoz

1 fincan yeşil çay

2 küçük parça taze zencefil

Yapılışı

Zayıflama çayı yapmak için 1 litre su, kabukları ile birlikte dilimlenmiş elma, kabuk tarçın, limon suyu, taze zencefil ve maydanoz Kabuklu dilimlenmiş elmayı, limon suyunu, tarçını, maydanozu ve taze zencefil, bir tencereye alınır. Karışım 15 dk kadar kaynatılır. Ardından 5 ila 6 dakika demlenmeye bırakılır. Demlendikten sonra bütün malzemeler süzgeçten geçirilerek, bir sürahiye alınır. İçerisine önceden demlenen bir fincan yeşil çay ilave edilir.

Bu şekilde bir gün bekletilir ve tüketime hazır hale gelir.