ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Zengin demir içeriğiyle kan değerlerini dört katına çıkarıyor! Asrın süper gıdası

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Zengin demir içeriğiyle kan değerlerini dört katına çıkarıyor! Asrın süper gıdası

Spirulina, Dünya'daki en eski yaşam formlarından birisidir. 1500'lü yıllardan beri kullanılan Spirulina, kan değerlerini düzenlemeye, radyasyonu atmada ve protein oranı ile süper besin olarak biliniyor. Spirulina'nın faydaları nelerdir? detaylar haberimizde...

Spirulina günlük yaşantınızda kullanabileceğiniz aynı zamandan kan değerlerini düzenlemeye, radyasyonu atmada ve protein oranı yüksek olan mavi yeşil bir alg yosundur.

Spirulina günlük vitamin ve mineral ihtiyacınızı karşılamada aynı zamanda yorgunluğunuzun giderilmesinde size yardımcı olabilecek süper besinlerdendir.

Spirulina mavi yeşil alglerden mikroskobik bir yosun türü. Aslında ona asrın süper gıdası denilse de, geçmişi yüzyıllar öncesine dayanıyor. 1500'lü yıllardan kalan kaynaklara baktığımızda Aztekler tarafından kullanıldığı bilgisine ulaşıyoruz. Azteklerden kalan eserler arasında bu yosun türünü toplayan kadınların resimleri var.

Spirulina, Dünya'daki en eski yaşam formlarından biridir. Aslında, bu mavi-yeşil mikro algler, milyarlarca yıl önce gezegenin menşeli yaşam formlarının gelişmesine izin verdiği; gezegenin atmosferindeki oksijenin üretilmesinden kısmen sorumlu o besin kaynağıdır.

Spirulina, dünyanın ilk süper yiyeceği ve Corona tüm dünyaya yayıldıktan sonra bağışıklık sistemini güçlendirmek için en çok aranan besin oldu.

Spirulina, kırmızı et, tavuk ve soya fasulyesinden daha fazla protein içeriyor ki bu rakam ortalama yüzde 55 ile 70 arasındadır. Amino asidin yanı sıra Spirulina, yüksek seviyelerde gama-linolenik asit (GLA), beta-karoten, linoleik asit, araşidonik asit, B12 vitamini, demir, kalsiyum, fosfor, nükleik asitler RNA ve DNA, klorofil ve sadece mavi-yeşil alglerde bulunan bir pigment-protein kompleksi olan phycocyanin içeriyor.

Doğadaki en zengin antioksidan kaynaklarındandır.

Vitamin B-1, B-5 ve B-6, mineraller olarak çinko, magnezyum ve bakır, aminoasitlerden methionine ve süper antioksidan olan beta-karoten, E vitamini ve selenyum içerir.

Doğadaki en zengin E vitamini içeren besindir. En yakınındaki buğday filizinden 3 kat yaklaşık daha fazla E vitamini içerir.

SPİRULİNANIN FAYDALARI NELERDİR?

Spirulina ıspanaktan daha fazla D vitamini bulundurduğu için demir eksikliği tedavisinde kullanılır.

Alerjik reaksiyonlara karşı vücudunuzu korur.

İçeriğindeki E vitamini, Çinko ve manganez sayesinde cilde maske olarak kullandığınızda arındırıcı ve toparlayıcı etkisini cildinizde fark edersiniz.

Anti-anemik ve kan değerlerini düzenlemeye, kemoterapi, radyoterapi ve radyasyonun yan etkilerini azaltmaya, ağır metal temizlemeye yardımcı olur.

Hamileler, süt veren anneler, bebekler ve çocuklar için en uygun doğal besin takviyesi olabilir.

Vitamin ve mineral eksiklikleri, beslenme yetersizlikleri ve dengesizliklerinin yan etkilerini gidermeye yardımcı olur.