30 yıllık bağımlılıktan 20 günde kurtuldu! ''Hayatımda büyük değişimler yaşadım''

Eskişehir'de yaklaşık 30 yıldır sigara kullanan Seyfi ve Müzehher Apaydın çifti, Odunpazarı Sağlıklı Hayat Merkezi'ndeki 20 günlük ilaç tedavisi ve psikolojik destekle sigara bağımlılığından kurtuldu. Seyfi Apaydın, "Sigarayı bıraktıktan sonra hayatımda büyük değişiklikler oldu. Artık yediğim her şeyin tadını alabiliyorum," dedi.
Emekli astsubay Seyfi Apaydın (54), babasının akciğer kanserinden kaybının ardından sigarayı bırakmaya karar verdi. Eşi Müzehher Apaydın (53) ile birlikte, defalarca sigarayı bırakmayı denemelerine rağmen başarılı olamayan çift, Odunpazarı Sağlıklı Hayat Merkezi Sigara Bırakma Polikliniği'ne başvurdu.
Tedavi sürecinde aldıkları ilaç desteği ve psikolojik destek ile sigarayı bırakan Apaydın çifti, sağlıklı yaşama adım attı. Apaydın, sigarayı bıraktıktan sonra hayatında büyük değişiklikler olduğunu belirterek, "Eskiden sigara kokusunu hissetmiyordum, şimdi ise biri sigara içtiğinde rahatsız oluyorum," dedi.

EŞ DESTEĞİ VE FİZİKSEL DEĞİŞİMLER
Ev hanımı Müzehher Apaydın, sigara bırakma sürecinde eşinin desteğinin önemli bir rol oynadığını vurguladı. Sigara kullandığı dönemde nefes almakta zorlanan Apaydın, "Sabahları öksürerek uyanıyordum, merdiven çıkarken zorlanıyordum," dedi. Süreç boyunca bol bol yürüyüş yaptığını ve günde 3-4 saat yürüyerek hem sigarayı bıraktığını hem de 4 kilo verdiğini ifade etti.
Seyfi ve Müzehher Apaydın çifti, sigara bağımlılığından kurtulmanın sadece kendi hayatlarını değil, ailelerini de olumlu yönde etkilediğini belirtti. Oğulları ve gelinleri de çiftin teşvikiyle sigarayı bıraktı. Ayrıca, Müzehher Apaydın, 5 yıldır yaşadığı uykusuzluk problemi ve ilaç kullanımının sigara bıraktıktan sonra sona erdiğini belirterek, "Artık rahat uyuyabiliyor ve dinç uyanıyorum," dedi.
ESKİŞEHİR VALİSİ'NDEN TEŞEKKÜR BELGESİ
Seyfi Apaydın, sigarayı bırakma başarısı nedeniyle Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy tarafından teşekkür belgesiyle ödüllendirildi. Bu süreç, hem sağlık hem de maddi açıdan büyük kazançlar sağladıklarını belirten Apaydın çifti, sigara bağımlılığından kurtulmalarının hayatlarını tamamen değiştirdiğini ifade etti.
- Popüler Haberler -

Diş fırçasını böyle saklayan yandı! Bakterilere zemin hazırlıyor

Antalya'da yasaklı 2 Macaw türü papağana el konuldu!

Bağcılar'da bir dairede çıkan yangında yaşlı adam hayatını kaybetti

Motosikleti personelin üzerine sürdü

Kırklareli'nde yapılan trafik denetiminde 395 sürücüye ceza kesildi

İstanbul, 1 hafta çöl tozunun etkisinde kalacak
