ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

20 TL'lik ilaç! Kolesterolün düşmanı, kalbin dostu

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
20 TL'lik ilaç! Kolesterolün düşmanı, kalbin dostu

Kırmızı biberli kışlık hazırlıkları başladı. Kilosu 20 TL'ye kadar düşen kırmızı biber aslında tam bir kolesterol ilacı. Kırmızı biber fırında közlenerek tüketildiğinde terlemeyi arttırarak toksinlerin atılmasını destekler. 20 TL'lik bu ilacın faydaları haberimizde…

Kırmızı biberin faydaları saymakla bitmiyor. Kilosu 20 TL'den satılan kırmızı biber hem yemekler de hem de meze olarak tüketilebiliyor. Özellikle kış hazırlıklarına başlayanlar için kırmızı biberin faydalarını derledik.

KIRMIZI BİBERİN FAYDALARI

Posa içermesi sayesinde kolesterolü düşürücüdür.

Günde en az bir tane biber tüketmek gribe şifadır. Acı biber C vitamini barındırması açısından oldukça zengindir ve bu sayede vücudun direncini arttırarak bizleri hastalıklara karşı korur.

Sinirleri yumuşatır

Ağrıları azaltır

KALP KRİZİNE KARŞI KORUYUCU

Acı biber içeriğinde bol miktarda C vitamini, beta karoten ve antioksidan bulundurmaktadır. Bu sayede vücudumuz kansere yakalanma riskinden ve kalp krizine karşı korunur.

Midede bulunan mikroplara karşı savaşır ve yok olmasına yardımcı olur. Mide rahatsızlığı ülsere yakalanma riskini azaltarak koruma sağlar.

Özellikle diyet yapanlar, zayıflamak isteyenler için iyi bir besindir. Metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olmaktadır. Kabızlık sorununun da giderilmesine yardımcı olmaktadır.

Solunum sisteminde oluşan rahatsızlıkları gideriz ve solunum zorluğu çekenler için etkili bir besindir. Ayrıca acı biber balgamın sökülmesine yardımcı olur ve kronik bronşit gibi rahatsızlıkların giderilmesine yardımcı olmaktadır.

Sindirim salgısını arttırarak iştah açar ve sindirim sisteminin rahatlamasına yardımcı olur.

İçeriğindeki kapsaisin sayesinde sağlıklı vücut hücrelerinin korunmasını sağlayarak kansere sebep olacak hücrelerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.

Kırmızı biberin içeriğinde bulundurduğu karotenoid sayesinde prostat, mesane, mide ve karaciğer kanseri gibi rahatsızlıklara karşı koruma sağlar ve tedavi edici özelliği bulunmaktadır.

Yine kırmızı biber mide ve salgı bezlerinin uyarılmasını sağlayarak mide asidinin düzene sokulmasına yardımcı olur, sindirimi kolaylaştırır ve idrarın vücuttan kolay atılmasına yardımcı olmaktadır.

Kan dolaşımının hızlanmasına yardımcı olur.