ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Her gün nohut tüketenler yaşadı! Herkesin utandığı o soruna faydalı

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Her gün nohut tüketenler yaşadı! Herkesin utandığı o soruna faydalı

Nohut sonbahar ve kış aylarında sofrada bol tükettiğimiz bir baklagil. Peki, nohutun faydası ne diye hiç merak ettiniz mi? Birçok ülkede ve Türkiye'de sık tüketilen nohuttan salata, humus, çorba, meze türleri ve yemek yapılıyor. Nohut birçok kişinin söylemeye utandığı bazı hastalıklara da şifa. 1 fincan nohutla gelen şifanın detayları haberimizin devamında…

50'den fazla ülkede yetişen nohut, asırlar önce de tüketilen bir besin. Türk mutfağında da çok sevilen nohutu tüketmenin tam zamanı. Peki, nohutun faydası ne?

Salatasından mezesine ve yemeğine kadar birçok lezzetli çeşidi olan nohutun faydasını almak için konserveden uzak durmak şart. Çünkü konserve yiyecekler endüstriyel bir kimyasal içerir.

NOHUTUN FAYDALARI

Kan şekerini dengeler. Diyabete faydalıdır. Nohutun glisemik indeksi düşüktür, bu da vücudun yavaş sindirmesi demektir.

Birçok insan kabızlık sorunundan bahsetmeye utanır. Nohut sindirime yardımcı bir besindir. Lif açısından zengin olan nohut bağırsakları harekete geçirir.

Kolesterolü düşürmeye yardımcı olabilir. Bu, kalp hastalığı riskini düşürür, diyetinize nohut eklerseniz toplam kolesterolünüzü azaltabilirsiniz.

Kanser riskinizi düşürebilir.

Kemikleri güçlendirir. Nohut ve diğer baklagiller güçlü kemikler için kalsiyum, magnezyum, lif ve diğer besinleri içerir.

Zihinsel sağlığınızı güçlendirebilir. Nohutlar, hafıza, ruh hali, kas kontrolü ve diğer beyin ve sinir sistemi aktiviteleri için önemli kimyasalların yapımına yardımcı olan bir besin olan kolin içerir.

KONSERVE NOHUTA DİKKAT!

Konserve nohutlar sağlıklı değildir. Konserve yiyecekler BPA içerebilir. Bisfenol A (BPA), yiyecek kutularının iç kaplamasında bulunan endüstriyel bir kimyasaldır. Çalışmalar, bunun yiyeceklerinize sızabileceğini göstermiştir.

BPA'dan uzak durmak için etiketinde "BPA içermez" yazan konserve nohutları arayın. Ayrıca, konserve nohutları yemeden önce süzün ve akan suyun altında durulayın, böylece kalıntıları yıkayın.