ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Cengiz Ünder'den Fenerbahçe'ye büyük darbe! Faturası ağır oldu...

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Cengiz Ünder'den Fenerbahçe'ye büyük darbe! Faturası ağır oldu...

Cengiz Ünder, Fenerbahçe'ye rekor bonservis bedeli ile geldi ancak eleştirilmeye devam ediyor. Performansı ile taraftarlara ve yönetime hayal kırıklığı yaşatan milli futbolcunun sarı-lacivertlilere ekonomik açıdan yükü oldukça ağır oldu. Cengiz Ünder ile ilgili detaylar haberin devamında…

Cengiz Ünder, 2023 yaz transfer döneminde Fenerbahçe'nin en önemli takviyesi sıfatıyla sarı lacivertlilere imza attı. Fenerbahçe formasıyla ilk sürecinde sakatlıklarla boğuşan 27 yaşındaki futbolcu iyileşmesinin ardından forma giydiği maçların neredeyse hiçbirinde taraftarını memnun edemedi. Bu sezon da henüz ilk 11'de forma giyemeyen Cengiz Ünder sarı lacivertlilere mali bir yük oldu.

CENGİZ ÜNDER BÜYÜK BİR FATURA ÇIKARDI

Fenerbahçe, Cengiz Ünder'i Marsilya'dan 15 milyon euro karşılığında kadrosuna katmıştı. O dönem sarı lacivertlilerin en pahalı transferi olan ve unvanını Youssef En-Nesyri'nin imzasına kadar elinde bulunduran milli futbolcunun maaşı da hesaba katıldığında ortaya büyük bir fatura çıkıyor. Sarı lacivertlilerden 3,7 milyon euro maaş aldığı bilinen sağ kanat oyuncusunun 2027 yılına kadar da sözleşmesi bulunuyor.

Cengiz Ünder'in bu formsuzlukla devam etmesi ve bonservisi ile takımdan ayrılmaması durumunda, 2027 yılına gelindiğinde Fenerbahçe'nin kasasından 30 milyon euroya yakın bir miktar karşılığı neredeyse hiç alınmadan çıkmış olacak.

MOU'NUN GÖZÜNE GİREMEDİ

Sezona ligde ve Avrupa'da mutlak başarı hedefiyle giren Fenerbahçe, teknik direktör koltuğuna dünyaca ünlü isim Jose Mourinho'yu getirmişti. Portekizli hoca, sezon öncesi hazırlık kampında performansını yeterli bulmadığı Cengiz Ünder'i sağ kanat bölgesinde Dusan Tadic ve İrfan Can Kahveci'nin ardından üçüncü seçenek olarak görüyor.

12 DAKİKA SÜRE ALDI

Cengiz Ünder bu sezon Fenerbahçe formasını yalnızca ligde Çaykur Rizespor'a karşı oynanan maçta 12 dakika giydi. Milli futbolcu bu süre içinde gol veya asist katkısı üretmedi.

Yusuf Yazıcı'nın adresi belli oldu