ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Suçlarıyla yüzleştiler... Malkoç'u susturamadılar

Akşam Gazetesi - | Son Güncelleme Tarihi:
Suçlarıyla yüzleştiler... Malkoç'u susturamadılar

İsrail, uluslararası toplantıda Kamu Başdenetçisi Malkoç'un Gazze temalı konuşmasını engellemeye kalkıştı. Kürsüye çıkan Malkoç, “Yaşanan insanlık suçunu her alanda anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, İtalya'da düzenlenen Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı'na konuşmacı olarak davet edildi. Şeref Malkoç, konuşmasında başta Gazze olmak üzere Filistin'de yaşanan dramı uluslararası toplumun dikkat sunmak için 'Gazze: İnsanlığın Büyük Felaketi' başlıklı özel raporuna yer vermek istedi. Ancak İsrailli temsilciler, metinden Gazze ile ilgili bölümlerin çıkarılmasını talep ederek, konuşmayı engellemeye kalkıştı.

"KAYITSIZ KALAMAYACAĞIZ"

Engellemeye girişimine rağmen konuşmasını yapan Malkoç, ombudsmanların insan hakları ve temel özgürlüklerin korunması için çalıştığını belirterek, "Gazze'de yaşanan insan hakları ihlallerine kayıtsız kalamayacağız. İsrail'in kadın, çocuk demeden masum sivilleri, ibadethaneleri, hastaneleri, okulları bombalamasının vicdanları yaralıyor. Gazze, tüm insanlığın meselesi. Gazze'deki katliamlarda 42 bin masum sivil öldü, ölenlerin yüzde 70'i kadın ve çocuklardan oluşuyor" dedi.

"İNSANLIK DRAMI"

Hazırlanan raporun önemine işaret eden Şeref Malkoç, "Başta Gazze olmak üzere Filistin'de yaşanan insanlık dramını 'Gazze: İnsanlığın Büyük Felaketi' özel raporu ile insan hakları açısından uluslararası toplumun dikkatine sunduk. Raporu, delil teşkil etmesi için Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanı'na, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne ve ayrıca tüm uluslararası kuruluşlara, ombudsmanlara gönderdik" diye konuştu.

"AİLELER PARÇALANDI"

Ukrayna'da, Rusya'da, Gazze'de ve barışın olmadığı her yerde ağlayan çocukların haykırışlarının duyulduğunu belirten Malkoç, konuşmasında şunları kaydetti: "Milyonlarca çocuk yetim kalmış ve aileler parçalanmıştır. Ukrayna ve Rusya savaşındaki arabuluculuk faaliyetlerimizi her daim insan hakları temelinde gayret ve özveri ile sürdürdük. Macaristan'a sığınan Ukraynalı göçmenlerle ilgili yerinde inceleme yaparak bir rapor hazırladık."