ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

İsrail'den Lübnan'a ikinci dijital saldırı! Peki çağrı cihazlarını kim sattı? Canlı yayında çok konuşulacak değerlendirmeler

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
İsrail'den Lübnan'a ikinci dijital saldırı! Peki çağrı cihazlarını kim sattı? Canlı yayında çok konuşulacak değerlendirmeler

İsrail dün ve bugün olmak üzere Lübnan'a peş peşe saldırılar gerçekleştirdi. 2 gün içinde onlarca kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi ise yaralandı. Dünyada yankı uyandıran saldırı akıllarda soru işaretleri bıraktı. Peki ya İran bu kez ne yapacak? Siber saldırılar yeni aşama mı? Böyle bir saldırı nasıl mümkün? Orta Doğu'da savaş genişler mi? Çağrı cihazlarını kim sattı? İşte tüm bu soruların cevabını '24 Özel' programının konukları cevapladı. Detaylar haberimizde…

İsrail, dün Lübnan'a yönelik gerçekleştirdiği dijital saldırıdan sonra bugün de öğlen saatlerinde ikinci bir saldırı gerçekleştirdi. Şu ana kadar meydana gelen saldırılarda 14 kişi hayatını kaybetti ve yüzlerce kişi yaralandı.

TELSİZ CİHAZLARINDA PATLAMA

Lübnan resmi ajansı NNA, ülkenin ve başkent Beyrut'un güneyinde telsiz cihazlarında patlamalar meydana geldiğini aktarmıştı. Lübnan Sivil Savunma Müdürlüğü de Beyrut'un güneyi, Bekaa ve Cebel Lübnan bölgelerinde cihazların patlaması sonucu onlarca evlerde, araçlarda ve iş yerlerinde çıkan yangınları söndürmeye çalıştıklarını açıklamıştı.

CANLI YAYINDA ÇOK KONUŞULACAK DEĞERLENDİRMELER

Gazeteci Çağrı Alkan moderatörlüğünde yayınlanan '24 Özel' programına konuk olan AA Orta Doğu Haberleri Müdürü Turgut Alp Boyraz, Kırklareli Üni. UBF. Dekanı Prof. Dr. Muharrem Ekşi, İbn Haldun Üni. Öğr. Üy. Prof. Dr. Yaşar Sarı ve DİPAM Başkanı Dr. Tolga Sakman Lübnan'da gerçekleştirilen peş peşe saldırılar hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

"ARTIK SAVAŞIN EŞİĞİNDEYİZ"

Bölgeden sıcak gelişmeleri aktaran AA Orta Doğu Haberleri Müdürü Turgut Alp Boyraz, "Şu an herkes gözünü Hizbullah ve İsrail'e çevirmiş durumda. Bir savaşın eşiğine gelmiş gibiyiz. Tehlikeli saatler, günler bizi bekliyor." ifadelerini kullandı.

"İSRAİL İNSANLIK İÇİN TEHDİT"

Konuyla alakalı önemli değerlendirmelerde bulunan Kırklareli Üni. UBF. Dekanı Prof. Dr. Muharrem Ekşi, "Bu saldırı sürpriz bir saldırı. Lübnan toplumunda şu an bir korku hali söz konusu. İsrail, terör örgütlerinin taktiklerini uygulayan bir terör devletini andırıyor. Saldırı bize, günlük yaşamımızda kullanılan tüm teknolojik aletlerin bir silaha dönüşebileceğini de gösterdi. İsrail insanlığa bir tehdit olduğunu açık bir şekilde ortaya koyuyor." dedi.

"İSRAİL SADECE LÜBNAN'A DEĞİL, HİZBULLAH'A SIZMIŞ DURUMDA"

İsrail'in saldırılarının bir terör devleti olduğunun göstergesi olduğunu söyleyen Ekşi, "Terörist örgütten devlete dönüşmüş bir İsrail'den bahsediyoruz. Ve İsrail bugünkü yaptığı saldırılarda artık tamamen bir terör devleti olduğunu gösteriyor. Çünkü terör örgütlerinin taktiklerini uyguluyor. İsrail sadece Lübnan'a değil, Hizbullah'a da sızmış durumda." ifadelerini kullandı.

ÇAĞRI CİHAZLARINI KİM SATTI?

Savaş gidişatında İran'ın rolüne değinen DİPAM Başkanı Dr. Tolga Sakman, "Bu çağrı cihazlarının alımı sürecinde İran'ın aktör olduğunu biliyoruz." ifadelerini kullandı.

"ARTIK HİBRİT SAVAŞ DÖNEMİNE GEÇTİK"

İbn Haldun Üni. Öğr. Üy. Prof. Dr. Yaşar Sarı, "İsrail, teknolojiyi kendi amaçlarını gerçekleştirmek için bir saldırı aracı olarak kullanıyor, bu kesin. Artık hibrit savaş dönemine geçtik. İsrail'in sivilleri düşünmediğini Gazze'den biliyoruz. Lübnan'da da bunu yapıyor." dedi.