ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

İsrail'in Lübnan saldırısı için çok konuşulacak iddia: Mossad tedarik hattını çözmüş olabilir

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
İsrail'in Lübnan saldırısı için çok konuşulacak iddia: Mossad tedarik hattını çözmüş olabilir

İsrail'in Lübnan'daki taşınabilir çağrı cihazlarına sızıp patlatması sonucu 9 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. Basın Ekspres programına konuk olan SAVTEK Dergi Yazarı Kadir Doğan konuyla alakalı çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Peki ya İsrail siber saldırıyı nasıl yaptı? İsrail'e kim yardım etti? İşte detaylar...

Lübnan'daki Hizbullah Hareketi, çağrı cihazlarının patlatılması sonucu ilk belirlemelere göre biri çocuk 9 kişinin öldüğünü, çok sayıda kişinin yaralandığını bildirdi.

EŞ ZAMANLI PATLAMALAR YAŞANDI

Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, hareketin çeşitli birimlerinde çalışan bazı kişilerin kullandığı "pager" isimli çağrı cihazlarında henüz bilinmeyen bir nedenle eş zamanlı patlamalar yaşandığı belirtildi.

ÇARPICI DEĞERLENDİRMELER

Kahraman Poyrazoğlu moderatörlüğünde yayınlanan 'Basın Ekspres' programına konuk olan SAVTEK Dergi Yazarı Kadir Doğan yapılan saldırıda Mossad'ı işaret ederek çok konuşulacak değerlendirmelerde bulundu.

"MOSSAD, HİZBULLAH'IN TEDARİK HATTINI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ÇÖZMÜŞ"

Doğan, "Mossad, Hizbullah'ın tedarik hattını önemli ölçüde çözmüş. Kimlerin mal tedarik ettiğini, nerelere gittiğine dair bilgilere sahipler." dedi.

"MUHTEMELEN İSRAİL DESTEK ALMIŞ OLABİLİR"

Çağrı cihazlarının sızdırmazlık seviyesi yüksek ürünler olduğuna dikkat çeken Doğan," Muhtemelen İsrail destek almış olabilir. Muhtemelen ürünler gelmiştir ve vidaları açılarak içerisine patlayıcılar yerleştirilmiştir. Bu tür patlayıcıları sinyalleri kontrol etmek çok kolay. Telsizlerde sinyal alıp veriyor zaten. Bu durumu tetikleyen bir kod yollamak çok basit bir iş. Bence en olası senaryo bu aslında." ifadelerini kullandı.