ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Esed'den Türkiye açıklaması

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Esed'den Türkiye açıklaması

Esed, Türkiye- Suriye ilişkilerine açıklama yaptı. Esed, 'Suriye, ülkenin tüm toprakları üzerindeki egemenliğiyle terör ve terör örgütleriyle mücadeleyi temel alan, Suriye-Türkiye ilişkilerine yönelik tüm girişimlere açıktır" ifadelerini kullandı.

Türkiye, teröristlere geçit vermiyor. Bunun için Suriye'de de önemli operasyonlar yapıyor. Terör örgütü PKK/YPG Suriye'de işgali sözde seçimlerle meşrulaştırmaya çalışıyor. Türkiye ise bölgede bir teröristan kurulmasına izin vermiyor. Ancak aynı tepkiyi Şam'dan da bekliyor. Zira PKK/YPG'nin girişimi Suriye'nin toprak bütünlüğüne de parçalamayı hedefliyor. Suriye'deki rejim lideri Esed de bu konuda Türkiye ile ilişkileri düzeltmek istiyor. Rusya aracılığıyla mesaj gönderdi ve "Girişimlere açığız" dedi.

"SURİYE TÜM GİRİŞİMLERE AÇIK"

Esed, geçtiğimiz günlerde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in özel temsilcisi Levrentiev'le görüştü. Rejimin ajansı Sana, görüşmeyle ilgili bir haber paylaştı.

Haberde Esed'in görüşmede Türkiye-Suriye ilişkilerine de değindiğini yazdı. Esed'in görüşmede, "Suriye, ülkenin tüm toprakları üzerindeki egemenliğiyle terör ve terör örgütleriyle mücadeleyi temel alan, Suriye-Türkiye ilişkilerine yönelik tüm girişimlere açıktır." dediği belirtildi.

RUSYA: KOŞULLAR UYGUN

Lavrentiev ise Türkiye ile Suriye ilişkilerine yönelik tüm girişimleri desteklediklerini vurguladı. Arabuluculukların başarısı için koşulların her zamankinden daha uygun olduğunu söyledi. Lavrentiev'in "Rusya müzakereleri ilerletmek için çalışmaya hazırdır. Amaç, Suriye ile Türkiye arasındaki ilişkileri yeniden tesis etmeyi başarmaktır." şeklinde konuştuğu aktarıldı.

FİDAN DA REJİME ÇAĞRI YAPMIŞTI

Bölgede rejim ile muhalifler arasında çatışmalar durdu, sessizlik hakim. Türkiye, Esed rejimine bu sessizlik dönemini iyi kullanmasını ve ülkeyi yeniden tesis etmek için muhaliflerle anlaşması gerektiğini vurguluyor. Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında kullanan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da Esed rejimine bir çağrı yapmış ve sessizlik döneminin akıllıca değerlendirilmesi gerektiğini ifade etmişti.