ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Trump'a bir suikast girişimi daha!

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Trump'a bir suikast girişimi daha!

Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'ın seçim kampanya sözcüsü, Trump'ın çevresinde silah ateşlendiğini, başkan adaylarının ise güvende olduğunu açıkladı.

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'a, 13 Temmuzda yaptığı seçim mitingi sırasında suikast girişimi düzenlenmişti. Trump'a yine saldırı girişimi düzenlendi. Kampanya sözcüsü son durumu açıkladı.

Donald Trump'ın Palm Beach'teki kampanya etkinliğinde silahlı saldırı yapıldı.

Florida eyaletine bağlı Palm Beach kentindeki Trump International Golf Club Palm Beach'e birkaç el ateş açıldı ve saldırganın kaçtığı bildirildi.

Trump'ın seçim kampanya sözcüsü ve yetkililer; Trump'ın çevresinde silah ateşlendiğini, kendisinin güvende ve durumunun iyi olduğunu açıkladı.

TRUMP 13 TEMMUZ'DA DÜZENLEDİĞİ MİTİNGDE SİLAHLI SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Öte yandan Trump'ın 13 Temmuz'da düzenlediği mitingde silahlı saldırıya uğramasının detayları ortaya çıkmayı sürdürüyor.

Washington Post, dün yayımladığı haberde ABD Gizli Servisi'nin konuyla ilgili yürüttüğü soruşturmada açığa çıkardığı bilgileri ortaya koydu.

Ad ve görevlerinin gizlenmesi koşuluyla konuşan yetkililer, Gizli Servis ajanlarının saldırganın kullandığı binayı güvenli hale getirmeleri için yerel polise haber vermediğini açığa çıkardı.

Yetkililer yeni kanıtların, Gizli Servis ve Pittsburgh polisinin eski ABD Başkanı'nı koruma stratejisinde sergilediği düşüncesizliği ortaya koyduğunu vurguladı.

Trump'ın konuşma yaptığı yerin, etrafa bayrak, vinç ve kamyonlar yerleştirerek korunmasının planlandığı ancak bu planların hayata geçirilmediği ve bu sayede saldırganın kürsü hizasında nişan alacak kadar açık bir görüş açısına sahip olduğu bildirildi.

Gizli Servis muhaberatının yerel polisin uyarılarını duyamadığı, saldırganın alana girişi polislerin dikkatini çekse de ajanların çoğunun bu durumdan haberdar olmadığı ve bu sebeplerden suikast girişiminin engellenemediği, yürütülen iç soruşturmada bir bir ortaya kondu.