ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Soykırımın baş sorumlusu Netanyahu'dur

Akşam Gazetesi - | Son Güncelleme Tarihi:
Soykırımın baş sorumlusu Netanyahu'dur

Dışişleri Bakanı Fidan, dünyanın Gazze'ye seyirci kaldığını belirterek, “Soykırımın baş sorumlusu Netanyahu'nun kendisidir” dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kuzey Makedonya ziyaretinde Üsküp'te Türkçe eğitim veren Tefeyyüz İlköğretim Okulu öğrencileriyle bir araya geldi. Üsküp Camii inşaatını inceleyen Fidan ardından Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Timco Mucunski ile ortak basın toplantısı düzenledi.

SÜRECİ SABOTE EDİYOR

Gazze'deki vahşetin sürdüğünü belirten Fidan, gerilimin Batı Şeria'ya sıçramasının ve Mescid-i Aksa'ya yönelik provokasyonların durumu daha da vahim hale getirdiğini ifade etti. Fidan, "Yaşanan soykırımın baş sorumlusu Netanyahu'nun kendisidir. Ateşkese yönelik tüm girişimleri sabote ediyor, müzakerelerde sürekli yeni şartlar getirerek oyunbozanlık yapıyor" dedi.

BALKANLAR'DA DİYALOG MESAJI

Balkanlar'a dikkat çeken Fidan, "Balkanlar'daki siyasi problemler konusunda bizim tek bir yolumuz var, bu problemleri barış ve diyalog yoluyla çözmek için elimizden geleni yapmak" dedi. Bakan Fidan, bugün de Kosova'yı ziyaret ederek, ikili ilişkiler ve güvenlik konularını ele alacak.