ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

‘İsrail, batı desteğiyle soykırım yapıyor' AP'de Gazze yüzleşmesi

Olcay Savacı - | Son Güncelleme Tarihi:
‘İsrail, batı desteğiyle soykırım yapıyor' AP'de Gazze yüzleşmesi

Avrupa Parlamentosu'na seçilen yeni milletvekilleri, AB'nin İsrail yanlısı Gazze politikalarını ikiyüzlülük olarak eleştirdi; İsrail'in Batı desteğiyle soykırım yaptığı vurgulandı.

Avrupa Parlamentosu, (AP) seçilen yeni milletvekilleriyle yeni yasama dönemine başladı. Gazze'deki durumun ele alındığı AP oturumda, Avrupa Birliği'nin (AB) Filistin-İsrail politikasının çifte standart temelinde şekillendiği vurgulandı. AP milletvekilleri, AB'nin Gazze'deki yaşananlara taraflı yaklaştığı ve İsrail'in yaptıklarının 'soykırım' olarak nitelendirilmesinin gerekliliğine dikkat çekti. Filistinlilere yönelik saldırıların durması için Netanyahu hükümetine yaptırım uygulanması istendi.

KEFİYE ENGELLENDİ

Sol gruptan, Filistin asıllı Fransız milletvekili Rima Hassan, kürsüye omzundaki kefiyesiyle çıkmak isteyince engellendi. Hassan, "Dört nesildir ailem bu durumda. Sorumluluklarımızı yerine getirmeden önce kaç nesil daha aynı şeyi yaşamak zorunda kalacak?" sorusunu yöneltti. Sol gruptan Belçikalı Milletvekili Marc Botenga da "Orada gerçekleşen soykırım, Batı'nın bu etkili desteği olmadan mümkün olamazdı. Bu, Batılı ülkelerin desteğiyle İsrail tarafından işlenen bir soykırımdır" dedi.