ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Lübnan'daki Hizbullah hedeflerine hava saldırısı! Nasrallah: Kırmızı çizgileri aştılar

AA - | Son Güncelleme Tarihi:
Lübnan'daki Hizbullah hedeflerine hava saldırısı! Nasrallah: Kırmızı çizgileri aştılar

İsrail ordusu, Lübnan'da çok sayıda noktaya hava saldırısı düzenledi. İsrail, Hizbullah'a ait ateşlenmeye hazır 150 füze rampasının ve vurulduğunu açıkladı. İsrail'in telsizler üzerinden gerçekleştirdiği saldırı hakkında konuşan Hizbullah lideri Nasrallah ise 'İsrail (Lübnan'a saldırılarla) kırmızı çizgileri aştı' ifadelerini kullandı. Öte yandan İsrail, Nasarallah'ın konuşması sırasında Lübnan'da birçok noktaya hava saldırısı düzenlemişti.

Ordudan yapılan açıklamada, Lübnan'da Hizbullah'a ait olduğu öne sürülen "hedeflere" hava saldırıları düzenlendiği belirtildi.

İsrail ordusunun düzenlediği hava saldırılarının Hizbullah lideri Nasrallah'ın konuşmasından dakikalar önce gelmesi dikkati çekti.

İsrail basını saldırıların "geniş çaplı olduğunu" yazarken, bombardımana ilişkin Lübnan makamlarından henüz açıklama yapılmadı.

Öte yandan Hizbullah'ın İsrail'in kuzeyindeki bazı bölgelere roket atışları yaptığı ifade edildi.

ABD basınından çarpıcı iddia! Siber saldırıda kullanılan çağrı cihazları Lübnan'a nasıl girdi?

HİZBULLAH LİDERİ NASRALLAH: İSRAİL KIRMIZI ÇİZGİLERİ AŞTI

Hizbullah lideri Nasrallah, "İsrail (Lübnan'a saldırılarla) kırmızı çizgileri aştı" dedi.

Nasrallah'ın açıklamalarından satır başları;

Nasrallah, televizyondan yayınlanan konuşmasında, salı ve çarşamba günleri düzenlenen ve 37 kişinin ölümü ve binlercesinin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıları değerlendirdi.

İnsanların büyük çoğunluğunun patlamalar sonucu gözünden yaralandığını kaydeden Nasrallah, bu nedenle hastanelerde büyük bir iş yükü oluştuğunu ifade etti.

Patlamaların çoğunun hastaneler, çarşılar, yollar ve evlerde meydana geldiğini kaydeden Nasrallah, bu mekanlarda ise daha çok kadın ve çocukların olduğunu vurguladı.

"İsrail (Lübnan'a saldırılarla) kırmızı çizgileri aştı." diyen Nasrallah, "İsrail'in salı günkü patlamalarla bir dakikada 4 bin kişiyi öldürmek istediğini, salı ve çarşamba günleri 2 dakika içinde 5 bin kişiyi öldürmek niyetinde olduğunu" kaydetti.

"İsrail'in (son iki gündür) düzenlediği saldırılar Lübnan halkına karşı bir savaş ilanıdır." diyen Nasrallah, sözlerini şöyle sürdürdü:

"(İsrail'in son saldırılarıyla) Lübnan'daki direniş tarihinde büyük bir darbe almış olduk. Bu İsrail'le mücadele tarihinde de görülmemiş bir saldırı ve büyük bir darbedir."

Nasrallah, İsrail'in teknolojik olarak kendilerinden üstün olduğunu zira NATO ve ABD tarafından desteklendiğini dile getirdi.

Lübnan'da siber saldırıda can kaybı 37'ye yükseldi

"HEDEF DİRENİŞ CEPHESİNİ YIKMAKTI"

Hizbullah'ın 8 Ekim'den bu yana açtığı destek cephesinin, İsrail'i çok ciddi etkilediğini ve bu saldırıların da bunun kanıtı olduğunu söyleyen Nasrallah, "Salı ve çarşamba günleri Hizbullah için ağır ve kanlı günlerdi. Bu acı ve büyük darbe bizi yıkmadı ve yıkamayacak. Bunlardan çıkardığımız derslerle daha güçlü olacağız." diye konuştu.

Lübnan cephesinin en büyük destek ve baskı cephelerinden biri olduğunu belirten Hizbullah Genel Sekteri, "İsrail, Lübnan cephesini durdurmaya çalıştı. İsrail'in, daha önceki tüm çabalarına rağmen direniş cephesi kapanmadı ve bunun üzerine bu saldırılara başvurdu." değerlendirmesinde bulundu.

Nasrallah, salı günü kendilerine resmi ve gayrı resmi kanallardan gelen mesajın, saldırıların hedefinin Lübnan cephesinin kapanması ve Lübnan ile Gazze'nin birbirinden ayrılması" olduğunu ifade ederek, "Lübnan cephesi, Gazze'deki saldırılar sona ermediği sürece kapanmayacak. Bunu daha önce de söyledik, bu saldırılardan sonra da söylüyoruz." dedi.

"SAVAŞ SONA ERMEDEN KUZEYDEKİ İSRAİLLİLER EVLERİNE DÖNEMEYECEK"

Tel Aviv yönetiminin, kuzeyden göç eden İsraillileri evlerine geri getirme çabasına da değinen Nasrallah, "İsrailliler kuzeye geri dönemeyecek. Dönmelerinin tek yolu savaşın durmasıdır. Hadi bakalım hodri meydan." ifadelerini kullandı.

İsraillilerin Lübnan topraklarında bir güvenlik koridoru kurmaktan bahsettiğine ve bunu denerlerse uygun bir cevap alacaklarına dikkati çeken Nasrallah, "Eğer Lübnan topraklarında bir güvenlik koridoru kurarsanız bu koridor sizin için bir pusuya ve cehenneme dönüşecektir." diye konuştu.

İsrail'in bu saldırılarına verecekleri cevapla ilgili de konuşan Nasrallah, "Salı ve çarşamba yaşananların karşılığı zamanını, yerini ve mahiyetini bizim belirleyeceğimiz adil bir kısas olacaktır." ifadesini kullandı.

İSRAİL, LÜBNAN'A SAVAŞ PLANLARINI ONAYLADI

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin "savaşa devam edilmesi için kuzeydeki savaş planlarını onayladığı" duyuruldu.

İsrail Ordu Sözcülüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Halevi, savaşa devam edilmesi için kuzeydeki savaş planlarını onayladı.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023'ten bu yana taraflar arasında zaman zaman şiddetlenen çatışmalar meydana geliyor.

Lübnan'da 17 Eylül'de, Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar meydana geldi.

Patlamalarda ikisi çocuk 12 kişi hayatını kaybetti, 300 kadarı ağır yaklaşık 2 bin 800 kişi yaralandı.

Ülkede 18 Eylül'de çok sayıda telsizin patlatılması sonucu da 20 kişi öldü, 450'den fazla kişi yaralandı.

Lübnanlı yetkililer olaydan İsrail'i sorumlu tutarken İsrail'den konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

İSRAİL ORDUSU, LÜBNAN'DA ÇOK SAYIDA NOKTAYA HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİ

Bölgedeki görgü tanıkları, İsrail ordusunun hava saldırılarında birçok noktanın hedef alındığını belirtti. Saldırılar nedeniyle Lübnan'ın güneyindeki bazı bölgelerden dumanlar yükseldiği ifade edildi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde ise İsrail ordusunun hava saldırıları düzenlediği noktalardan alevler yükseldiği görüldü.

Resmi olmayan kaynaklar, İsrail ordusunun 50'den fazla hava saldırısı düzenlediğini ileri sürdü.

Saldırılara ilişkin henüz Lübnan makamlarından ve İsrail ordusundan açıklama yapılmadı.

İsrail ordusu, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın bugün yaptığı konuşmadan önce Lübnan'ın güneyine yoğun hava saldırıları düzenlemişti.

İSRAİL HİZBULLAH'A 30 FÜZE PLATFORMUYLA 150 FÜZE RAMPASINI VURDU

İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, söz konusu saldırı İsrail istihbaratıyla işbirliği içinde gerçekleştirildi.

Açıklamada, Hizbullah'a ait İsrail topraklarına doğru ateşlenmeye hazır 30 füze platformu ve 150 füze rampasının hedef alındığı belirtildi.

İsrail ordusunun ayrıca, Hizbullah'ın altyapısını ve Lübnan'ın güneyindeki çeşitli bölgelerde bulunan silah depolarını vurduğu, topçu birliklerinin de Nakura bölgesine saldırı düzenlediği aktarıldı.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023'ten bu yana taraflar arasında zaman zaman şiddetlenen çatışmalar yaşanıyor.