ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Biden ve Harris'e 'yasadışı göçmen' davası: "Oy ithal ediyorlar"

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Biden ve Harris'e 'yasadışı göçmen' davası: "Oy ithal ediyorlar"

ABD'de başsavcı Andrew Bailey Pazartesi günü ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve Başkan Joe Biden'a dava açtığını duyurdu. Davaya göre, hükümet Missouri'ye yasadışı göçmen taşımacılığına ilişkin kayıtları göndermedi. Bailey, "Sınırdan şehirlerimize bilerek yasadışı göçmenler geçirdiklerine dair şüphelerimiz var" dedi.

Bailey'nin davası, sınır güvenliği ve göç politikasıyla ilgili devam eden ulusal tartışmalara kanıtlar nitelikte. Missouri başsavcısı, federal hükümetin faaliyetlerinin yerel hükümeti tehlikeye attığını ve eyalet kaynaklarını aşırı yüklediğini savunuyor.

Biden hükümeti henüz Bailey'nin iddialarına cevap vermedi. Bu dava, Amerikan göç politikalarıyla ilgili siyasi ve yasal çatışmaları derinleştirebilir.

DİĞER EYALETLERE EMSAL OLABİLİR

Bailey'nin sözleri ve yasal eylemleri halihazırda kamuoyunun büyük ilgisini çekti; ilk duyuru sosyal medyada yaklaşık 3,7 milyon görüntülenme aldı. Bu eylemin sonucu, ilgili sorunlarla uğraşan diğer eyaletler için bir emsal oluşturabilir.

"YASADIŞI GÖÇMENLERLE OY İTHAL EDİYORLAR"

Elon Musk, X hesabında Biden-Harris yönetiminin yasadışı göçmenlerle oy "ithal ettiği" yönünde ipuçları da verdi.

Yasadışı göçmen taşımacılığı konusundaki tartışma, farklı eyaletlerin federal hükümeti göçmenleri yeterince değerlendirmeden taşımakla suçlamasından bu yana bölücü bir hal aldı. Bailey'nin davası, hükümeti Missouri içinde yürütülen bu faaliyetlerin ayrıntılarını ve kapsamını açıklamaya zorlamayı amaçlıyor.

Bu dava, federal ve eyalet yetkilileri arasındaki göç politikası ve sınır güvenliğinin uygulanması konusundaki daha büyük anlaşmazlığı vurgulamaktadır.

"BIDEN YÖNETİMİNİN GÖÇ POLİTİKASININ GÜÇLÜ BİR MUHALİFİYİM"

Bailey'nin davası başarılı olursa, diğer eyaletleri benzer görüşlü davalar açmaya ve göçmenlik kuralları konusunda federal hükümetin daha fazla açık olmasını talep etmeye teşvik edebilir. Dava muhtemelen önemli bir medya kapsamı elde edecek ve göçmenlik reformu hakkındaki ulusal tartışmayı etkileyecektir.

Daha fazla sorumluluk ve devlet egemenliğine saygı gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Başsavcı Bailey, kendisini Biden yönetiminin göç politikasının güçlü bir muhalifi olarak konumlandırdı.