ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Başkanlık için ilk düello... İkisinin ortak noktası: Soykırımcı İsrail'e destek

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Başkanlık için ilk düello... İkisinin ortak noktası: Soykırımcı İsrail'e destek

Trump ve Kamala Haris televizyonda kozlarını paylaştı. İki isim İsrail'e destek noktasında buluşurken; Harris, iki devletli çözüm konusunda çalışmaları gerektiğini belirtti.

ABD 5 Kasım'da yapılacak olan başkanlık seçimlerine az bir zaman kala, eski Başkan Donald Trump ile Başkan Yardımcısı Kamala Harris, ABC televizyonunun ev sahipliğinde karşı karşıya geldi. Programın Gazze ile ilgili bölümünde iki aday da İsrail'e net şekilde destek verirken Trump, İsrail'e koşulsuz silah desteği sağlayan Biden'ın başkan yardımcısı olan Harris'i "İsrail'den nefret etmekle" suçladı.

'KENDİNİ SAVUNMALI'

İsrail'e verdikleri desteğin devam edeceğini ima eden Harris, her şeyin 7 Ekim'deki Hamas saldırılarıyla başladığını savundu. Harris, "Şu da bir gerçek ki aralarında kadın ve çocukların da olduğu çok fazla masum Filistinli öldürüldü. Bu savaş sona ermeli. Filistinlilerin hak ettikleri gibi güvenlik, onur ve kendi geleceklerine karar verme imkanlarını olduğu iki devletli çözüm olmalı. Ancak İsrail'e her zaman kendini savunma imkanını vereceğim" dedi.

'BU SAVAŞLAR OLMAZDI'

Trump ise, "Eğer ben başkan olsaydım bu (Gazze'deki savaş) hiç başlamazdı. Eğer ben başkan olsaydım Rusya asla Ukrayna'ya saldırmazdı" dedi. Harris'in İsrail'den nefret ettiğini savunan Trump, "Eğer o başkan olursa İsrail 2 yıl içinde ortadan kalkar" iddiasını dile getirdi ve Harris'in Arap halklarından ve Yahudilerden nefret ettiğini savundu.

KONGRE REDDETTİ

Trump'a ilişkin en tartışmalı konulardan biri ABD Kongre baskınından sorumlu tutulmasıydı. Trump baskındaki rolünü reddetti. Olayla tek ilgisinin kendisinden konuşma yapılmasını istemeleri olduğunu söyledi. Trump: "Bunun dışında bu olayla hiçbir ilgim yok" dedi.

"SUİKASTIN SEBEBİ DEMOKRATLAR"

Trump suikast girişimine ilişkin, "Hakkımda söyledikleri şeyler yüzünden kafama bir kurşun yedim. Demokrasiden bahsediyorlar. Ben demokrasi için bir tehditmişim. Demokrasi için tehdit onlar" dedi ve vurulmasına Demokrat Partililerin kendisine dair söylemlerinin yol açtığını iddia etti. Harris, "Trump, Anayasayı feshedeceğini söyleyen biri" dedi.

"KARADENİZ'DEKİ SAVAŞI BİTİRİRİM"

Harris, Rusya - Ukrayna savaşına ilişkin Trump'lı bir Beyaz Saray'ı yorumlayarak, "Eğer Trump başkan olsaydı, Putin şu anda Kiev'de oturuyor olurdu" dedi. Trump ise, savaşın asıl sebebinin Biden yönetimindeki liderlik eksikliği olduğunu savundu ve göreve seçilmesi halinde Rusya'nın Ukrayna'daki savaşını 24 saat içinde çözebileceğini söyledi.